Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η ανάρτηση για φόλες, οι ύβρεις, ο «πόλεμος» με τις φιλοζωικές- Κινείται νομικά ο Χρ. Μπούρας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η ανάρτηση για φόλε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Μιλάνε για «καθηγητάκους», «πρυτανίσκους» και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ήδη περιμένω την απόφαση της νομικής υπηρεσίας και θα κινηθούμε και κατά προσώπων και οργανώσεων. Για μένα δεν έχει σημασία τι λέγεται και τι γράφεται αλλά ποιος το λέει»  

Νομικά θα κινηθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας κατά προσώπων και φιλοζωικών οργανώσεων που προχώρησαν σε υβριστικές αναρτήσεις μετά από μία σειρά αναρτήσεων ενός καθηγητή που τελικά έφτασε στο σημείο να δίνει διευθύνσεις καταστημάτων με δηλητήρια και φόλες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου στο thebest.gr, «χθες το βράδυ η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε και του έκανε αυστηρή επίπληξη. Ο ίδιος έχει ζητήσει ήδη κάποιας μορφής συγγνώμη ενώ και εγώ θα τον καλέσω σε απολογία. Ήταν μία ανάρτηση, σειράς άλλων αναρτήσεων, που έδινε κάποιες διευθύνσεις με καταστήματα που πωλούν δηλητήρια και φόλες. Θα κληθεί άμεσα σε απολογία και ανάλογα με το παράπτωμά του θα προβώ σε ό,τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του Πανεπιστημίου. Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι το εξής: Οι ύβρεις που εισπράττει το Πανεπιστήμιο, από τις φιλοζωικές οργανώσεις, πότε θα ανακληθούν;».

Όπως τονίζει, «γι αυτά που γράφθηκαν εξαιτίας ενός μεμονωμένου περιστατικού και προσβάλουν το Πανεπιστήμιο, θα κινηθούμε δικαστικά απέναντι σε αυτούς που τα έγραψαν γιατί προσβάλουν το Πανεπιστήμιο. Μιλάνε για «καθηγητάκους», «πρυτανίσκους» και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ήδη περιμένω την απόφαση της νομικής υπηρεσίας και θα κινηθούμε και κατά προσώπων και οργανώσεων. Για μένα δεν έχει σημασία τι λέγεται και τι γράφεται αλλά ποιος το λέει. Ο τρόπος και το ύφος στα γραφόμενα και τα λεγόμενα χαρακτηρίζουν και τη σοβαρότητα του καθενός μας. Και επειδή προσωπικά δεν φοβάμαι, δεν σβήνω κανένα υβριστικό σχόλιο. Ωστόσο καλώ όποιον φιλόζωο θέλει, να έρθει στο γραφείο μου και να πάρει ένα φάκελο με 45 καταγεγραμμένες επιθέσεις, με ονόματα, διευθύνσεις, φωτογραφίες. Κάθε φορά που θα γίνεται ένα περιστατικό θα ενημερώνουμε το Δήμο και την εισαγγελέα».

«Την ίδια στιγμή κανείς δεν ασχολείται με την φωτεινή πλευρά του Πανεπιστημίου. Αξιολογήθηκαν 5.000 Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και το πανεπιστήμιο Πατρών βρέθηκε στην θέση 375. Το Πανεπιστήμιο λοιπόν έβαλε την Πάτρα στον παγκόσμιο χάρτη. Έμαθαν στη δυτική Ελλάδα υπάρχει μία πόλη με ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο. Επιπλέον πριν λίγες μέρες το facebook εξαγόρασε μία start up που ξεκίνησε από απόφοιτους του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει ο κ. Μπούρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις