Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από την Τριταία θα έπαιρνε μαθητές το λεωφορείο που λαμπάδιασε- Κίνδυνος και η όδευση μέσα από το Φράγμα

φωτο από fb Διαμαντή Κανελλοπουλου

φωτο από fb Διαμαντή Κανελλοπουλου

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ευτυχώς το λεωφορείο δεν μετέφερε μαθητές την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά

Από τύχη αποφεύχθησαν τα χειρότερα σήμερα  το πρωί όταν ξέσπασε φωτιά σε λεωφορείο που πήγαινε στον Δήμο Ερυμάνθου για να παραλάβει μαθητές και να τους μεταφέρει στα σχολεία τους. Την ώρα που λαμπάδιασε το λεωφορείο μέσα βρισκόταν μόνο ο οδηγός ο οποίος κατάφερε να απομακρυνθεί, κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν αν το λεωφορείο είχε ήδη παραλάβει τους μαθητές. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής μιλώντας στο thebest.gr κάνει λόγο για ένα πολύ δυσάρεστο και άκρως ανησυχητικό περιστατικό και υπογραμμίζει την ανάγκη να διασφαλίζονται στις ομαδικές μεταφορές, όλες εκείνες οι συνθήκες που χρειάζονται, ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές.

Όπως είπε ο κ. Μπαρής, το τουριστικό λεωφορείο θα πήγαινε να παραλάβει μαθητές από την περιοχή της Τριταίας και στο δρόμο θα έπαιρνε κι άλλους, από άλλες περιοχές για να τους μεταφέρει στην Πάτρα. Το συμβάν έγινε γύρω στις 7 το πρωί. "Πέρα από πολύ δυσάρεστο το περιστατικό είναι και πολύ ανησυχητικό. Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια. Είναι ελλιπής συντήρηση; Eμείς δεν γνωρίζουμε,  αλλά για κάποιο λόγο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των πολιτών γενικότερα", δηλώνει. Επίσης ο Δήμαρχος τονίζει πως χρειάζεται να γίνονται συνεχείς και εξονυχιστικοί έλεγχοι των οχημάτων που μεταφέρουν  μαθητές ενώ προσθέτει πως το σημερινό γεγονός "αναδεικνύει την ανάγκη για τη δημιουργία της νέας όδευσης για την παράκαμψη του φράγματος" μια και το συμβάν έγινε  στον δρόμο που βρίσκεται στο φράγμα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο το λεωφορείο ανήκει σε ιδιώτη ο οποίος μετά από διαγωνισμό ανέλαβε το δρομολόγιο και επισημαίνει ότι η ευθύνη για την κατάσταση των οχημάτων αφορά  αυτόν που αναλαμβάνει το έργο αλλά και τις αρμόδιες αρχές που κάνουν τους ελέγχους για την καλή κυκλοφορία του οχήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις