Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μητροπολίτη Κοσμά- Κοσμοσυρροή και ιερείς χωρίς μάσκες

Αιτωλοακαρνανία: Σε κλίμα οδύνης η κηδεί...

Η εξόδιος ακολουθία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι

Σε κλίμα οδύνης η Αιτωλοακαρνανία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν νικημένος από τον κορωνοϊό.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ο οποίος και ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο τοποτηρητής στη χηρεύουσα Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου όπως αναφέρει το agrinionews.gr. 

«Παρών» στον περίβολο Ιερού Ναού ήταν πλήθος πιστών, κληρικών της Μητρόπολης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό Μητροπολίτη.Τις δέουσες τιμές απέδωσε άγημα του Στρατού. Παρά τα αυστηρά μέτρα υπήρξε μεγάλη κοσμοσυρροή από πιστούς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ κάποιοι ιερείς δεν φορούσαν μάσκες. Δεν επετράπη μάλιστα η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Η ταφή του, κατόπιν επιθυμίας του Μακαριστού Μητροπολίτη, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου εκφώνησε επικήδειο ο Αρχιγραμματέας της , Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

 Μίλησαν εξάλλου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης , Πατέρα Επιφάνειου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις