Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πελάτες ξενοδοχείων θύµατα των... πορτοφολάδων

Οι πελάτες ξενοδοχείων θύµατα των... πορτοφολάδων

Σε βρόχο για τον τουρισµό εξελίσσεται η διαρκώς αυξανόµενη εγκληµατικότητα

Ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας οδηγήθηκαν ήδη σε λουκέτο λόγω της έλλειψης πελατών, ενώ άλλες µονάδες βλέπουν τις πληρότητές τους να βαίνουν συνεχώς µειούµενες. Στα θύµατα των διαφόρων«επιτήδειων» (κυρίως πορτοφολάδων και τσαντάκηδων) συγκαταλέγονται το τελευταίο διάστηµα και πελάτες µεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών µονάδων της Πλατείας Συντάγµατος και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

«Μόλις προχθές ένας αµερικανός πελά της... έχασε τοπορτοφόλι του στον πεζόδροµο τηςΕρµού, δέκαλεπτά αφότου βγήκε από το ξενοδοχείο», λέει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος µεγάλης ξενοδοχειακής µονάδας στο Σύνταγµα. Οπως η ίδια επισηµαίνει, «δενυπάρχει εβδοµάδα που να µην καταγγελθεί κάποιο κρούσµα στο αρµόδιο τµήµα του ξενοδοχείου µας». Πρόκειται, τονίζει, για µια κατάσταση πουπλήττει άµεσα την τουριστική εικόνα της Αθήνας,µόλις εφτάχρόνια µετά τη διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων!

«Η αύξηση της εγκληµατικότητας, η οικονοµική κρίση και η καθοδική πορεία του τουρισµού της Αττικής έχουν ήδη οδηγήσει σε κλείσιµο αρκετά µικρά καταλύµατα», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής (ΕΞΑ-Α) Γ. Ρέτσος και συµπληρώνει: «Ωστόσο, η δυ σπραγία αγγίζει ακόµα και πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε σηµαντικές επενδύσειςγια τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυµπιακών Αγώνων».

Τελευταία θύµατα της κατάστασης αυτής ήταν τα ξενοδοχεία της γνωστής αλυσίδας Grecotel, «Fashion House» και «Athens Acropol», τα οποία λειτουργούσαν στην περιοχή της Οµόνοιας και έκλεισαν.

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισηµαίνουν ότι «η κατάσταση δενπάει άλλο»και προτείνουν τη λήψη σειράς µέτρωνγια την αναβάθµιση του ιστορικού κέντρου. Μεταξύ των µέτρωνπου προτείνουν είναι: η συστηµατική και αδιάλειπτη αστυνόµευση, η πάταξητου παρεµπορίου και η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας µεταναστών στην Αττική (έξω από τον δήµο της Αθήνας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις