Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όμορφες, πράσινες και λουλουδιασμένες γειτονιές στην Πάτρα

Όμορφες, πράσινες και λουλουδιασμένες γε...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Εκεί όπου κυριαρχεί το πράσινο

Σε μια πόλη που στερείται χώρων πρασίνου, λείπουν τα πάρκα και οι κατάφυτες πλατείες, υπάρχουν κάποια σπίτια, κάποιες αυλές και μπαλκόνια με πολύ πράσινο. Με λουλούδια και δένδρα.

Ιδού μερικές όμορφες εικόνες της Πάτρας

 

 

Σκέτη ομορφιά. Πολυκατοικία μεν, καλόγουστη δε, ακόμα πιο όμορφη καθώς τρία από τα μπαλκόνια της είναι πολύχρωμα και γεμάτα γλάστρες. Σκέτη ομορφιά στη Μαιζώνος!

Λεπτομέρεια από μια παλιά βίλα στην Παραλία, εκεί στα Εγγλέζικα. Ο μαντρότοιχος της οικίας Χαραλαμπόπουλου είναι μια ακόμα απόδειξη της διαπλοκής της φύσης με τα ανθρώπινα έργα. Ο εναγκαλισμός των δένδρων με τα κάγκελα είναι μοναδικός, ωσάν να αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, με δεσμά που δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουν πια…

Το βλέπεις και χαίρεσαι. Ενα «φτωχικό» κάπου στην οδό Καποδιστρίου γεμάτο από δένδρα, γλάστρες και πολλά λουλούδια. Παραμένει ερωτηματικό το πόσοι από εμάς έχουμε δενδράκια στο πεζοδρόμιο του σπιτιού μας…

Φτιαγμένος και προσεγμένος κήπος, με διαβάσεις, πολύ πράσινο και ακόμα περισσότερα λουλούδια. Βρίσκεται πίσω από το ιερό του Παντοκράτορα, περιφραγμένος όμως, γεγονός που προδίδει ιδιωτικό χαρακτήρα. Όπως και να έχει είναι μια ανάσα ομορφιάς στην παλιά χαρακτηριστική γειτονιά της Πάτρας.

Ιδού και μια όμορφη γειτονιά στην Πάτρα. Στο κέντρο της πόλης, πίσω από τον Αγιο Ανδρέα, υπάρχει μια αυλή που διαθέτει ροδιά! Πόσες ροδιές απέμειναν πια στην πόλη;

Συνήθως τα δεντράκια έχουν ανάγκη από στήριγμα όταν είναι πολύ μικρά, προκειμένου να μην σπάσουν. Όταν όμως θεριεύουν δε χρειάζεται κανένας πάσσαλος. Το συγκεκριμένο όμως έχει όχι μόνο κάποιο πάσσαλο, αλλά ξύλινη υπερκατασκευή που ξεπερνάει τα τρία μέτρα σε ύψος!!

Δεν είναι φίδι, δεν είναι κάποια σωλήνωση. Ρίζα δένδρου είναι, στην μικρή πλατεία επί της Παπαφλέσσα και Μαιζώνος. Η ρίζα του δένδρου ακολουθεί το κράσπεδο του πεζοδρομίου από το ένα παρτέρι στο άλλο, σε ευθεία γραμμή με το πλακάκι. Φυσική ευθυγράμμιση της ρίζας!

Απίστευτη πλοκή και διαπλοκή! Ρίζες δένδρου σε μια σπάνια γλυπτική σύνθεση στην πλατεία Παπαφλέσσα

Θα έλεγε κανείς πως το να περπατάει κανείς από ένα τέτοιο σημείο, είναι εφικτό μόνο σε δάσος όπου διάφορα αναρριχητικά φυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα άνθινο διάδρομο. Να περπατάει κανείς και να έχει από πάνω του ανθισμένο ουρανό. Κι όμως είναι στην καρδιά της Πάτρας, στην οδό Αγίου Ανδρέου και Σατωβριάνδου.

Να χαίρονται όποιοι την χαίρονται. Αντάρεψε η πανέμορφη περικοκλάδα στην οδό Μαιζώνος! Φούντωσε μέχρι τον τρίτο όροφο, γέμισε από κόκκινα άνθη ολόκληρη η γειτονιά. Περπατάς και χαίρεσαι μ’ αυτό που βλέπεις!

Βγήκαν οι ρίζες από τη γη, έσμιξαν σαν τα φίδια του Λαοκόοντα. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αλμιρίκι στον Κάτω Αλισσό!

Τι κι αν ο ουρανός είναι μουντός, ασπρόμαυρος; Είναι αυτή η κατακόκκινη μπουκαμβίλια που δίνει χρώμα στη φωτογραφία, στο σπίτι που αγκάλιασε, σε μια ολόκληρη γειτονιά στην Άνω πόλη

Στην Ρήγα Φεραίου, κοντά στη Σατωβριάνδου. Μια υπέροχη μπουκαμβίλια που κυριαρχεί στο τοπίο. Έχει αγκαλιάσει το σπίτι και δίνει μοναδικό χρώμα στη γειτονιά, ορατή από πολύ μακριά. Εικόνα μιας παλιάς Πάτρας που είχε περισσότερες μπουκαμβίλιες, περισσότερους κισσούς και αγιοκλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις