Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραλίγο "ματς" στα Καλάβρυτα με τον Γερμανό πρέσβη- Τα χειρότερα απέτρεψε ο βουλευτής Κώστας Μάρκου

Παραλίγο "ματς" στα Καλάβρυτα ...

Προκλήθηκε ένταση

Ένταση επικράτησε τη στιγμή της κατάθεσης των στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, το πρωί της Δευτέρας σρα Καλάβρυτα. Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι τη στιγμή που κατέθεσε στεφάνι ο πρέσβης της Γερμανίας, δέχθηκε την φραστική επίθεση του Προέδρου της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαου Ερμείδη, ο οποίος φώναζε ότι δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι ο Γερμανός πρέσβης στην μνήμη των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από Γερμανούς.


Στο παρολίγον επεισόδιο μαθαίνουμε ότι παρενέβη με τον δικό του τρόπο ο Καλαβρυτινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Μάρκου. Την ώρα που ο Χαρίλαος Ερμείδης κινήθηκε μπροστά προκειμένου να πάρει το στεφάνι του Γερμανού πρέσβη και να το απομακρύνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο κ. Μάρκου έφυγε από τη θέση του και του έκλεισε δύο φορές τον δρόμο με το σώμα του εμποδίζοντάς τον από το περάσει και να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα. Ωστόσο, στο σκηνικό έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης στα Καλάβρυτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Καλάβρυτα το 2019 θέλοντας να δώσει έναν συμβολικό χαρακτήρα και να τιμήσει τη μνήμη των τόσων αθώων θυμάτων της θηριωδίας του Δεκέμβρη του ’43.
Ο κ. Πρέσβης, επισκέφθηκε τον Τόπο Θυσίας, επισκέφθηκε και το σημείο με τα αναμμένα καντήλια, όσα και οι εκτελεσθέντες άνδρες και αμέσως μετά ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο Ερνστ Ράιχελ είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας των Βαλκανίων και της Ελλάδας καθώς έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής στην αντίστοιχη Διεύθυνση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι δε χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει πλέον το Βερολίνο στην Αθήνα και την περιοχή, το γεγονός πως ο Ερνστ Ράιχελ υπηρετούσε έως το 2016 στην Ουκρανία, μια πολύ σημαντική χώρα για τη Δύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις