Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Όχι» από τα πληρώματα για τη διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού- Η κόντρα για την παρέλαση

Πάτρα: «Όχι» από τα πληρώματα για τη διο...

Σε συνάντησή τους με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Ήρα Κουρή

Την άρνηση των πληρωμάτων να διοργανώσουν το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αντιμετώπισε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή στην χθεσινή συνάντησή της με εκπροσώπους πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, η οποία άργησε τέσσερις μήνες.

Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία η συμμετοχή των καρναβαλιστών ήταν εξαιρετικά μικρή, υπήρξε διαφωνία της κ. Κουρή με την πρόταση των πληρωμάτων για τη διοργάνωση παρέλασης μόνο για εμβολιασμένους με τη χαρακτηριστική φράση «βάζουμε έτσι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη». Στο ερώτημα «αν πει το υπουργείο ότι μπορείτε να κάνετε παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, θα την κάνετε;» η κ. Κουρή απάντησε «όταν έρθει η ώρα».
Η κ. Κουρή πρότεινε ωστόσο τη δια ζώσης διεξαγωγή του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού για εμβολιασμένους με πιστοποιητικά και για ανεμβολίαστους με την επίδειξη ράπιντ τεστ. Τα πληρώματα αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός για το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση μαζί τους εκκρεμούσε από τον Ιούλιο κλήθηκαν τον μήνα Νοέμβριο με τα κρούσματα σε έξαρση να καταθέσουν τις προτάσεις τους καθαρά για προσχηματικούς λόγους, όπως λένε, αφετέρου για το γεγονός ότι κατανοούν πώς ειναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ παρελάσεων και Κρυμμένου Θησαυρού.
Κατηγορούν μάλιστα την ΚΕΔΗΠ για απαξίωση του θεσμού και για σκόπιμη υποβάθμισή του.

Στο μεταξύ η ΚΕΔΗΠ σε ανακοινωσή της για τη συνάντηση ανέφερε τα εξής:

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα Κ7 του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού με μέλη της ΚΕΔΗΠ – Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας (πρόεδρο και αντιπρόεδρο Δ.Σ., διευθύντρια ΚΕΔΗΠ, μέλη Γνωμοδοτικής Επιτροπής).

Η ενημέρωση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αφορούσε:

1. Ενέργειες της ΚΕΔΗΠ σε θεσμικά θέματα όπως κατοχύρωση εμπορικού σήματος, καταχώρηση του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, ανανέωση καταστατικού και ενημέρωση μητρώου πληρωμάτων, σχεδιασμός και προώθηση της ταυτότητας του Πατρινού Καρναβαλιού.

2. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό καρναβαλικών δράσεων στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω πανδημίας και με την επιφύλαξη των κυβερνητικών αποφάσεων που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Συγκεκριμένα: συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την τελετή έναρξης και θεατρικά δρώμενα, καρναβαλουπόλεις, εκπαιδευτικά προγράμματα καρναβαλικών κατασκευών στον χώρο ΝΚ2 των Παλαιών Σφαγείων, επιτοίχιες προβολές, κόμικς και animation, μουσικά δρώμενα, συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για λαϊκά-παραδοσιακά δρώμενα.

 Σε σχέση με τις μαζικές εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τον τρόπο υλοποίησής τους λόγω των σημερινών δεδομένων σε συνδυασμό με τη δυσοίωνη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

*Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή των πληρωμάτων στη διοργάνωση του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού 2022 και στην κατάθεση καρναβαλικών προτάσεων που θα εμπλουτίσουν τον βασικό κορμό του προγράμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις