Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Πιέζει" τα νοσοκομεία ο κορωνοϊός- Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Πάτρα: "Πιέζει" τα νοσοκομεία ...

Μια κενή κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού στον Άγιο Ανδρέα- Aνεμβολίαστοι ασθενείς η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ

H δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς και η κατάσταση στην κοινότητα με τη διασπορά του ιού απασχόλησε την έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Όπως αποφασίστηκε θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό ενώ θα ενταθούν και οι έλεγχοι. Επίσης προγραμματίζεται μια ακόμα σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα που ισχύουν και χαρακτήρισε τη στιγμή κρίσιμη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφέρεια, η  Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δήμος Πατρέων, η Αστυνομία, η Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που παρουσιάστηκαν ως προς τις νοσηλείες του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στις κλινικές covid νοσηλεύονται 90 άτομα και στη ΜΕΘ κορωνοϊού 13. Το 100% των ασθενών στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης άνοιξαν νέες κλίνες ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες άλλες 6.

Στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα οι νοσηλείες στις πτέρυγες κορωνοϊού είναι 62 και στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 8. Το 80% εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι. Υπάρχει μόνο μια κενή κλινη σε ΜΕΘ κορωνοϊού.

"Είναι επιβεβλημένο να ενταθούν οι έλεγxοι από όλους του φορείς δήλωσε ο Γιάννης Καρβέλης επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Επιπρόσθετα εξετάστηκε το ζήτημα της έντασης της διενεργειας των rapid test.

H χαλάρωση που βλέπουμε στην κοινότητα δεν συνάδει με τη σοβαρότητα που βιώνουν τα νοσοκομεία. Κάνω έκκληση στους πολίτες να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης επεσήμανε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα μπαινουμε σε κλειστούς χώρους τα πράγματα θα επιδεινωθούν τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. Δεν πρέπει να ζήοσυμε καταστάσεις όπου το ΕΣΥ δεν θα μπορεί να περιθ΄λαψει κόσμο και θα είναι ανάγκη να το μετακινήσει σε άλλες περιοχές, πρόσθεσε.

Την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη.

Επιπλέον, αποφασίστηκαν κοινές δράσεις, με παρονομαστή την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση «πόρτα – πόρτα»,  που θα αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και άλλα ζητήματα που αργότερα θα οριστικοποιηθούν, όπως επέκταση των rapid test, ώστε να υπάρχει ακόμη καλύτερη ένδειξη του επιδημιολογικού φορτίου, ανά πάσα στιγμή. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις