Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Μόνο δύο κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρα- «Πού θα φτάσουμε;» - Έκτακτη σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ

Κορωνοϊός: Μόνο δύο κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης

Έντονα προβληματίζει τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, στην περιοχή της Αχαΐας. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ την στιγμή που η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης είναι τεράστια.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 90 ασθενείς στην κλινική covid και 13 στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στον  Άγιο Ανδρέα νοσηλεύονται 62 στην κλινική covid και 7 στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως αναφέρει  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης στον Άγιο Ανδρέα υπάρχουν δύο κενές κλίνες στη ΜΕΘ ενώ στο Πανεπιστημιακό προετοιμάζεται μία νέα πτέρυγα με έξι κλίνες που θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το Σάββατο. Στο Ρίο οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει».

Όπως εξηγεί, «Στη 1 έχω συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο μου, έχω καλέσει τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφεριάρχη, τον δήμαρχο Πατρέων, την αρχή διαφάνειας, την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας έτσι ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει για να ελεγχθεί η κατάσταση στην κοινότητα. Αυτή η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι συνέπεια του μεγάλου αριθμού μολύνσεων που έχουμε στην κοινότητα. Πρέπει με κάποιον τρόπο να αναχαιτιστεί. Πού θα φτάσουμε γεμίζοντας συνεχώς κλινικές;

Θα ζητήσω τρόπους καλύτερης εφαρμογής των μέτρων για να βοηθηθεί η κατάσταση, Έχουμε πάνω από 1600 ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα. Από αυτά, το 20% θα ζητήσει βοήθεια από το νοσοκομεία. Αν το 10% χρειαστεί εισαγωγή, υπάρχει πρόβλημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις