Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συμβαίνει στην Αρόη;

Πάτρα: Τι συμβαίνει στην Αρόη;
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Κατά καιρούς η Αρόη και η πλατεία της, πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό δελτίο ή στο ρεπορτάζ παραπόνων

Η Αρόη είναι περιοχή νεολαίας. Ως τέτοια τουλάχιστον έχει «κατοχυρωθεί» τα τελευταία χρόνια από την συνεχή παρουσία νεολαίας στην πλατεία της, ιδίως τις βραδινές ώρες. Κατά καιρούς η Αρόη και η πλατεία της, πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό δελτίο ή στο ρεπορτάζ παραπόνων. Αιτία οι παρεκτροπές των νεολαίων που είναι πολύ συχνές. Πιο συχνές από όσο θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα περιθώρια που αφήνει κανείς στη νεολαία να παρεκτραπεί εντός των νομίμων πλαισίων.

Το βράδυ της Κυριακής το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε τραυματισμό 15χρονου από αιχμηρό αντικείμενο και διακομιδή του στο νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί συμπλοκή.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι σήμερα κάτοικος της περιοχής εντόπισε σε θάμνους στην πλατεία ένα κουζινομάχαιρο.

Χθες βρήκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Προφανώς μετά το επεισόδιο κάποιοι πήγαν στην πλατεία έτοιμοι για αντίποινα. Δεν προέκυψε σύγκρουση και ξεφορτώθηκαν τα σύνεργα στους θάμνους. Ναρκωτικά όχι, δεν βρίσκει κανείς συχνά στα σκουπίδια της πλατείας της Αρόης. Οι κάτοικοι όμως περιγράφουν στο thebest.gr σκηνές χρήσης και διάφορα άλλα δεινά: «παιχνίδια» όπως η ρίψη φρούτων στα παρμπρίζ διερχόμενων αυτοκινήτων με στόχο να χαθεί ο έλεγχος απο τον οδηγό και να γινει... πλάκα, ολονυκτίες μετά μουσικής, συμπλοκές που πληθαίνουν. Και πολλά απορρίμματα το πρωί στην πλατεία, να μαρτυρούν ότι το βράδυ υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα. Μεγαλύτερη από άλλες πλατείες.

Το πλέον ανησυχητικό βέβαια έχει να κάνει με την ένταση των επεισοδίων το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ πολυμελών ομάδων νεαρών, κυρίως ανηλίκων που  «χτυπούν» με τρόπο που παραπέμπει σε συμμορίες οι οποίες επιχειρούν να ελέγξουν τους ανηλίκους θαμώνες της πλατείας και της περιοχής. Οι πληροφορίες λένε ότι οι ανήλικοι κάνουν έκτακτες εμφανίσεις στην Αρόη ενώ πρόκειται για «συμμορία» που …επισκέπτεται και άλλες περιοχές της Πάτρας τρομοκρατώντας συνομιλήκους τους.

Σημεία των καιρών; Αδιαφορία; Αγριότητα που δεν συναντά κανείς μόνο στα social media; Όλα αυτά μαζί. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και ο παράγοντας αστυνόμευση. Η οποία δεν φαίνεται να διεκδικεί δάφνες στην περίπτωση της Αρόης η οποία μετατρέπεται σε πεδίο δράσης συμμοριών και εμπόρων, κάτω από το όχι και τόσο άγρυπνο- ως αποδεικνύεται- βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ. Μιας και δεν βρισκόμαστε όμως στη Νέα Υόρκη φαντάζεται κανείς εύκολα ότι ο έλεγχος μιας πλατείας στην οποία άρχισαν να μαχαιρώνονται ανήλικοι δεν είναι και κάτι ακατόρθωτο.

Εκτός και αν κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη και για άλλα «εκτονωτικά» πειράματα αντίστοιχα της πλατείας Όλγας, έτσι για να φαίνεται ότι και η Πάτρα πορεύεται προς το μέλλον με όλα τα κουσούρια των καιρών. Κάτι σαν τα.. ανεκτά τρόφιμα σε μια δίαιτα που δεν αποδίδει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις