Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mega εμβολιαστικό Πάτρας: Δεν το έκλεισαν με 50 την ημέρα και πήγαν να το κλείσουν με 500!

Mega εμβολιαστικό Πάτρας: Δεν το έκλεισα...

Γρίφος ο λόγος για τον οποίο επιχειρήθηκε κλείσιμο

Γρίφος παραμένει ο λόγος για τον οποίο επιχειρήθηκε κλείσιμο του mega εμβολιαστικού κέντρου στο λιμάνι της Πάτρας με το επιχείρημα της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευρά των πολιτών για εμβολιασμό. Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το εμβολιαστικό κέντρο λειτούργησε με λιγότερα των εκατό ραντεβού ανά ημέρα για ολόκληρο τον Αύγουστο και για είκοσι επιπλέον ημέρες νωρίτερα, ήτοι για περίπου πενήντα συναπτές ημέρες.

Τότε ουδέποτε τέθηκε θέμα λειτουργίας του ή, έστω, απασχόλησης προσωπικού του (όλοι μόνιμοι και στρατεύσιμοι του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού), αν και προφανώς το προσωπικό ήταν δυσανάλογο των αναγκών του. Αρκεί να σημειωθεί ότι το ίδιο προσωπικό απασχολούσε το εμβολιαστικό κέντρο και με τα 1.500 άτομα ανά ημέρα και με τα 50 άτομα ανά ημέρα το καλοκαίρι.

Αντιθέτως, τώρα που λήφθηκε (και ως δια μαγείας ανακλήθηκε) απόφαση για παύση λειτουργίας "λόγω μειωμένης προσέλευσης", όπως αφέθηκε να εννοηθεί, τα ραντεβού φτάνουν και υπερβαίνουν τα 500 ανά ημέρα! «Άρα αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι με 50 ραντεβού την ημέρα όλα βαίνουν καλώς, αλλά με 500 υπάρχει ζήτημα μειωμένης προσέλευσης» σχoλιάζει στο thebest.gr άτομο που γνωρίζει τις καταστάσεις στο mega εμβολιαστικό κέντρο και συνεχίζει:

«Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή υπερβαίνει κάθε λογική, τουλάχιστον αριθμητικά. Είναι εξ ίσου προφανές ότι η "μειωμένη προσέλευση" χρησιμοποιήθηκε ως ψευδής δικαιολογία για να καλυφθεί κάποια άλλου τύπου σκοπιμότητα, αφού τα ραντεβού ανά ημέρα έχουν πολλαπλασιασθεί κατά πολύ. Το ποια είναι η σκοπιμότητα αυτή και το πώς σχετίζεται με την στάση που θέλει να κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι σε υγειονομικούς (που μόνοι θα επιφορτίζονταν με όλη την διαδικασία εμβολιασμού) και ιδιώτες (που θα κάλυπταν τα πιθανά κενά που θα ανέκυπταν), δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι οι επικαλούμενες δικαιολογίες, ήσαν ψευδείς και παραμένουν σε έναν βαθμό. Αυτό διότι και τώρα που αποφασίσθηκε η παράταση λειτουργίας του, λέγεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι γίνεται για λόγους παιδευτικούς και συμβολισμού, όχι επειδή σχεδόν έχουν δεκαπλασιασθεί τα ραντεβού» επισημαίνει η ίδια πηγή στο thebest.gr.

Για ψευδή είδηση ως προς το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών έκανε λόγο χθες στο thebest.gr και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. «Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες- Προφανώς υπάρχουν πιέσεις λόγω του ότι το εμβολιαστικό κέντρο στελεχώνεται από το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν κλείνει ή δεν κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ενώ τα ραντεβού είχαν κλείσει και ολοκληρώνονταν στις 30 Σεπτεμβρίου, ξαφνικά άνοιξαν ξανά και συνεχίζονται μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Αυτό είναι καλό σημάδι που μας δίνει ελπίδα. Για το ποιο θα είναι όμως το μέλλον του εμβολιαστικού κέντρου δεν έχω απάντηση. Την περιμένω από τους υπουργούς υγείας και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας». Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην απειλή λουκέτου:

«Προφανώς υπάρχουν πιέσεις λόγω του ότι το εμβολιαστικό κέντρο στελεχώνεται από το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, και σε μικρότερο ποσοστό με γιατρούς της δημόσιας υγείας. Δεν μπορώ να ξέρω τι λογικές επικράτησαν αλλά για την περιοχή μας, από το Μάιο που λειτουργεί του κέντρο, έσωσε ένα δείγμα πολιτισμού στο χώρο της υγείας. Και τονίζω πάντα ότι ο εμβολιασμός πρέπει αν ναι εκτός νοσοκομείου όπου παρέχεται η τριτοβάθμια περίθαλψη. Ελπίζω να μην οδηγηθούμε στο κλείσιμο του κέντρου»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις