Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι μουσικοί της Δυτ. Ελλάδας τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη και ζήτησαν "δικαιοσύνη" - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Οι μουσικοί της Δυτ. Ελλάδας τραγούδησαν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Έπαιξαν με μουσικά όργανα και τραγούδησαν "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ"

Κινητοποίηση μπροστά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, προχώρησαν την Πέμπτη οι επαγγελματίες μουσικοί του σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών (ΣΕΜ) Δυτικής Ελλάδας. Έπαιξαν με μουσικά όργανα και τραγούδησαν "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" του Μίκη Θεοδωράκη, ζητώντας δικαιοσύνη και για τους ίδιους.

Οι μουσικοί καταγγέλουν ότι, λόγω του mini lockdown, έπαψε η εργασία τους με κυβερνητική εντολή ωστόσο αυτό δεν συνοδεύτηκε από κάποιο επίδομα, όπως γινόταν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Περίπου το 1/5 των περίπου 250 επαγγελματιών μουσικών της Δυτικής Ελλάδας κατάφεραν να εργαστούν αυτό το καλοκαίρι, όπως λένε οι ίδιοι.  Οι περισσότεροι «όχι μόνο δεν βρήκαν δουλειά μετά από αρκετούς μήνες ανεργίας, αλλά ακόμη χαρακτηριστήκαν, όπως λένε, και ο βασικός παράγοντας διάδοσης της μόλυνσης». 

Οι επαγγελματίες μουσικοί της Δυτ. Ελλάδας απαιτούν:

«Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από τον Ιούνη και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Να υπολογισθούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους».

Μουσική διαμαρτυρία στην αποκεντρωμένη διοίκηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις