Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν μπαίνουν στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν μπαίνουν στην Καμπούλ

Εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν ότι επιθυμούν ειρηνική μετάβαση, χωρίς να τραυματιστούν Αφγανοί πολίτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Νωρίτερα εξέδωσαν  ανακοίνωση λέγοντας ότι έδωσαν εντολή στους μαχητές τους να «μείνουν στις πύλες της Καμπούλ και να μην εισέλθουν στην πόλη. Μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετάβαση, η αφγανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της Καμπούλ. "

Η δήλωση προσθέτει: «Δεν θέλουμε κανένας Αφγανός πολίτης να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί καθώς αναλαμβάνουμε την πόλη, αλλά δεν έχουμε ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός».

Νωρίτερα κατέλαβαν την πόλη στρατηγικής σημασίας Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες αυτή τη στιγμή στη Τζαλαλάμπαντ διότι ο κυβερνήτης παραδόθηκε στους Ταλιμπάν», δήλωσε αφγανός αξιωματούχος στην πόλη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η ενέργεια αυτή «ήταν ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν οι ζωές αμάχων», πρόσθεσε.

Δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την πτώση της πόλης.

Με την κατάληψη της Τζαλαλάμπαντ από τους ισλαμιστές αντάρτες, πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων δεν απομένει πλέον καμία άλλη μεγάλη πόλη παρά μόνο η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, η Καμπούλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις