Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λα...

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

Ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Συνελήφθησαν ο 48χρονος ημεδαπός, «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 33, 31 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση και Συμμορία» και παραβάσεις του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 08-04-2011, εντοπίστηκε, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας, Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί συλληφθέντες, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κούτες, που περιείχαν συνολικά 100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στερούμενα ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού, καθώς επίσης και μία εξωλέμβια μηχανή βάρκας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας κατ’ εντολή του 48χρονου ημεδαπού, είχαν σκοπό να μεταφέρουν τα λαθραία τσιγάρα σε καΐκι του 48χρονου, το οποίο εντοπίστηκε και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141 χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά 70.500 πακέτα τσιγάρα, ενώ σε κατάστημά του βρέθηκε επιπλέον, 1,5 χαρτοκιβώτιο με πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις