Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TOURISM RESTART

/

Οι 6 top παραλίες στην Κεφαλονιά

Μύρτος

Μύρτος

Βάλτε στη βαλίτσα πολλά μαγιό, πακετάρετε καπέλο και αντηλιακό και απολαύστε τις βουτιές στις παραλίες της Κεφαλονιάς

Μπορεί ο Μύρτος, η διασημότερη παραλία της Κεφαλονιάς να φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή. Το νησί διαθέτει αμέτρητες ωραίες παραλίες σε διάφορα σημεία, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες.

Αρκεί μια εβδομάδα και αρκετά χιλιόμετρα για να εξερευνήσετε τις μυθικές παραλίες του νησιού, με τα εντυπωσιακά νερά. Είτε είστε λάτρεις των ήρεμων κρυστάλλινων νερών είτε της milky blue θάλασσας, η Κεφαλονιά τα έχει όλα.

Για πολλούς η καλύτερη παραλία του νησιού δεν είναι ο Μύρτος, αλλά η Αντίσαμος με τις πολλές αποχρώσεις στα νερά του. Άλλοι προτιμούν τον μικρό κόλπο δίπλα στο Φισκάρδο και την παραλία Έμπλυση για τον ενδιαφέροντα βυθό ή την παραλία Ξι για την κατακόκκινη άμμο. Πολλοί ντόπιοι προτιμούν τον Μακρύ Γιαλό, επειδή είναι άνετα και κοντά στο Αργοστόλι. Ενώ κάποιοι άλλοι δεν αλλάζουν με τίποτα τους Πετανούς. Οι επιλογές για βουτιές στην Κεφαλονιά είναι πολλές, αλλά εμείς διαλέξαμε έξι από τις καλύτερες.

 
Μύρτος
Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Ο Μύρτος, η καρτποσταλική παραλία με τα καταγάλανα νερά και την κατάλευκη άμμο είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο του νησιού. Με πανύψηλα βράχια στο πίσω μέρος και μεγάλο μήκος, ο Μύρτος συμπεριλαμβάνεται συχνά στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, 3 χιλιόμετρα μετά το χωριό Διβαράτα. Μόλις βγείτε από τον κεντρικό δρόμο και αρχίζοντας να κατεβαίνετε προς την παραλία, θα δείτε από ψηλά τη μαγεία αυτής της ακτής. Εδώ οπωσδήποτε θα σταματήσετε για φωτογραφίες. Η παραλία έχει άμμο και ψιλό βότσαλο, χωρίζεται σε οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και σε μη οργανωμένη και δεν έχει φυσική σκιά. Φροντίστε να πάτε νωρίς το πρωί ώστε να μην έχει τόσο πολύ κόσμο.

Αντίσαμος

Αντίσαμος

Αντίσαμος
Για τις πολλές αποχρώσεις των νερών φημίζεται αυτή η παραλία που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς, κοντά στη Σάμη και βλέπει απέναντι την Ιθάκη. Στα ρηχά είναι πράσινο το νερό, πιο μέσα γαλάζιο και ακόμα πιο βαθιά μπλε σκούρο. Έχει χοντρό βότσαλο και καλό είναι να έχετε μαζί σας παπούτσια θαλάσσης, beach bars και θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται σε κλειστό κόλπο και το τοπίο γύρω γύρω είναι καταπράσινο.

Έμπλυση

Έμπλυση

Έμπλυση
Στη βορειοανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς, κοντά στο Φισκάρδο, η παραλία Έμπλυση βρίσκεται σε ένα πολύ κλειστό κόλπο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και βότσαλο. Ο βυθός της είναι αμμώδης, ενώ στην αριστερή πλευρά έχει μεγάλα λεία βράχια σαν πλάκες, ιδανικό σημείο για ηλιοθεραπεία. Είναι ιδανική για εξερευνήσεις μάσκα θαλάσσης, αφού διαθέτει ένα συναρπαστικό βυθό. Δεν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά υπάρχει μια καντίνα για τα απαραίτητα.

Ο άργιλος βοηθάει στον καθαρισμό και τη ...

Ο άργιλος βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος και ένα αμμόλουτρο στην παραλία Ξι θα σας κάνει καλό

Ξι
Η πιο ιδιαίτερη παραλία της Κεφαλονιάς βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού μετά το Ληξούρι. Είναι από τις πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες, έχει ρηχά νερά, beach bars και θαλάσσια σπορ. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι το κόκκινο χρώμα της άμμου, που οφείλεται στην αργιλώδη σύνθεσή του. Ο άργιλος βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος και ένα αμμόλουτρο στην παραλία Ξι θα σας κάνει καλό. Ο άργιλος χρησιμοποιείται σε κέντρα spa και εσείς εδώ θα έχετε στη διάθεση σας μια ολόκληρη παραλία γεμάτη άμμο με άργιλο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ο μύθος λέει ότι στα αρχαία χρόνια, νερά...

Ο μύθος λέει ότι στα αρχαία χρόνια, νεράιδες έπλεναν τα ρούχα τους στις πηγές απολαμβάνοντας την θέα των Πετανών

Πετανοί
Η ονομασία τους προέρχεται από την ομηρική λέξη επηετανοί και είναι μια περιοχή με άφθονα νερά όλο τον χρόνο. Λευκά βότσαλα, ασβεστολιθικά τοιχώματα, κρυστάλλινα νερά κι ένα καταπράσινο τοπίο φτιάχνουν ένα συλλεκτικό έργο τέχνης. Τα νερά των πηγών που κατηφορίζουν από το βουνό συναντιούνται με το θαλασσινό νερό. Γεύση γλυκιά και αλμυρή. Θαλάσσια ρεύματα βάφουν τα νερά με μπλε σε όλους τους τόνους. Ο μύθος λέει ότι στα αρχαία χρόνια, νεράιδες έπλεναν τα ρούχα τους στις πηγές απολαμβάνοντας την θέα.

Μακρυς Γιαλος

Μακρυς Γιαλος

Μακρύς Γιαλός
Η πιο κοντινή παραλία στο Αργοστόλι είναι μάλλον και η πιο κοσμική του νησιού. Η χρυσαφένια αμμουδιά έχει μεγάλο μήκος και γαλάζια, ρηχά, πεντακάθαρα νερά. Κατά μήκος της θα βρείτε beach bars με ομπρέλες και ξαπλώστρες, σε μερικά από τα οποία ίσως απαιτείται και κράτηση, αν είναι Αύγουστος. Στην παραλία επίσης θα βρείτε water sports.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Tourism Restart