Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής – Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν

Μητσοτάκης: Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθ...

Δηλώσεις αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Δηλώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη έκαναν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής έκαναν σημαντική δουλειά σε μία μεγάλη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. «Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του τόνισε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο σημείωσε πως η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα έφερε καρπούς. Όπως είπε από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα έχει μείνει μόνο ένα τονίζοντας πως αυτή την στιγμή έχει να γίνει πολλή δουλειά στις ρεματιές και τις χαράδρες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βοήθησε και το γεγονός πως κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχε άπνοια ενώ και ανέβηκαν και τα επίπεδα της υγρασίας.

Έκλεισε δε σημειώνοντας πως πλέον τα ενάερια μέσα τα οποία επιχειρούν από το πρωί έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή. «Να κλείσουν τα μέτωπα και να οριοθετηθεί η φωτιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις