Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Κεφαλονιά, ένας ιδανικός προορισμός διακοπών

Κεφαλονιά, ένας ιδανικός προορισμός διακοπών

Ογδόντα παραλίες στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου

TOURISM RESTART
/

Η Κεφαλονιά, το καταπράσινο νησί του Ιονίου, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές και όμορφες καλοκαιρινές στιγμές.

Στην Κεφαλονιά θα βρείτε περισσότερες από 80 παραλίες, οι περισσότερες οργανωμένες.

Η πιο διάσημη είναι ο Μύρτος, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τα διάσημα βαθιά τιρκουάζ νερά της αγκαλιασμένα από λευκή άμμο που οδηγεί σε εκθαμβωτικά λευκά βότσαλα, αποτελεί μια μακριά λωρίδα δραματικής ομορφιάς.

Άλλες γνωστές παραλίες, που οι επισκέπτες ξεχωρίζουν, είναι ο Μακρύς Γιαλός, κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, το Ξι και οι Πετανοί δυτικά, η Αντίσαμος ανατολικά, η Έμπλυση βόρια, η Σκάλα και ο Λουρδάς νότια. Στην Κεφαλονιά  βέβαια, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες παραλίες, η κάθε μια με τη μοναδική δική της ομορφιά.

Το νησί διαθέτει πληθώρα αξιοθέατων, μνημείων και σημείων μοναδικής ομορφιάς, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε. Το πιο γνωστό είναι το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, ένα μοναδικό σπήλαιο που συναρπάζει τον επισκέπτη. Άλλα γνωστά αξιοθέατα του νησιού είναι το σπήλαιο Δρογκαράτη, τα κάστρα της Άσσου και του Αγίου Γεωργίου, ο μυκηναϊκός τάφος στα Τζανάτα, το Φισκάρδο και η Άσσος.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου και το πιο αραιοκατοικημένο με μεσαίου μεγέθους ποιοτικές υποδομές φιλοξενίας που προσφέρει στον επισκέπτη πολλές επιλογές διαμονής αλλά και την άνεση και ασφάλεια που απαιτείται στις μέρες μας.

Η πρόσβαση είναι εύκολή με καθημερινά δρομολόγια προς το νησί από την Πάτρα και την Κυλλήνη, τον Αστακό, την Λευκάδα και την Ζάκυνθο.

Η Κεφαλονιά είναι το νησί που ο επισκέπτης θέλει να μείνει για πάντα!!!

 

Info

https://visitkefallonia.com/

Instagram:@kefalonia_island_greece

Facebook: @KefaloniaIsland.org

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr