Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TOURISM RESTART

/

Η grand dame της Diamond Events μας εξηγεί τον όρο Destination Weddings

Η grand dame της Diamond Events μας εξηγ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αννα Μαρία Ρογδάκη: «Πάντα περιμένω τον επόμενο μαγικό προορισμό αυτής της ευλογημένης χώρας»

Πολυταξιδεμένη, επικοινωνιακή και περιζήτητη, με μοναδικά δικό της ταμπεραμέντο και θεαματική statement γκαρνταρόμπα η Αννα Μαρία Ρογδάκη μίλησε στο thebest.gr ενώ «πνιγόταν στη δουλειά». Η επανεκκίνηση της γαμήλιας τουριστικής περιόδου βρίσκει την διακεκριμένη πατρινή εταιρεία wedding planning Diamond Events κυριολεκτικά «στο πόδι». Τι άλλο μας επιφυλάσσει το ονομαστό και αναγνωρίσιμο πλέον οικογενειακό team που αγκαλιάζει με αφοπλιστική πληθωρικότητα τους μελλόνυμφους από κάθε γωνιά της γης;   

Tί περιλαμβάνει η ατζέντα σας για τη φετινή τουριστική σαιζόν; Θα λέγατε πως μπορεί τελικά να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος λόγω της πανδημίας;

Η εταιρεία μας ασχολείται με επιτυχία και με γάμους προορισμού. Διεθνής πλέον ο όρος Destination weddings, που αφορά, ζευγάρια που ζουν και εργάζονται σε ξένες χώρες και επιλέγουν την Ελλάδα για να παντρευτούν. Η πανδημία άλλαξε αυτά τα δεδομένα, με καραντίνες και επιδημιολογικά δεδομένα διαφορετικά για κάθε χώρα. Ο χαμένος χρόνος για τον κλάδο μας είναι σημαντικός και μέχρι να τελειώσουν οι περιοριστικοί όροι δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.

Εξαρχής δείξατε προθέσεις για διοργανώσεις δίχως εδαφικά στεγανά. Φέτος που θα ταξιδέψετε για γαμήλιες εκδηλώσεις;

Οι διαφορετικοί προορισμοί είναι στη φύση της Diamond Events. Αρκετά events στην Αθήνα περιλαμβάνονται στην ατζέντα μας, Κεφαλονιά, Ρόδος, Πόρτο Χέλι αλλά και κοντινοί προορισμοί, όπως η Άρτα, η Βόνιτσα, χωρίς να ξεχνάμε τη μεγάλη μας αγάπη που είναι η Πάτρα μας, μια πόλη που αγαπάμε και επιλέγουμε συνειδητά να ζούμε και να επιχειρούμε. Φέτος, έχουμε τη χαρά να οργανώσουμε γάμους ζευγαριών από το εξωτερικό στην Πάτρα.

 

Τι σας ζητάει ο κόσμος μετά την περίοδο του εγκλεισμού; Οι κανονισμοί σας δυσκολεύουν και σας περιορίζουν;

Ο κόσμος μετά τη δύσκολη αυτή περίοδο θέλει να ζήσει το όνειρό του. Η πανδημία είναι παρούσα και οι περιορισμοί είναι αναγκαίοι αλλά μας δυσκολεύουν γιατί καλούμαστε να οργανώσουμε δεξιώσεις χωρίς χορό και με πολλά μέτρα που όλοι γνωρίζουμε. Η κατάσταση αυτή, οδήγησε το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών του εξωτερικού να αναβάλουν το γάμο τους για του χρόνου. Εδώ θέλω να εκφράσω την ευχή να είναι όλα διαφορετικά την επόμενη σαιζόν. Το έχουμε όλοι οι επαγγελματίες ανάγκη.

Παρατηρούνται και αναπτύσσονται νέα αισθητικά trends και πόσο ισχυρή είναι η πολιτισμική κουλτούρα κάθε τόπου;

Τα αισθητικά trends εννοείται πως υπάρχουν και όπως και με την haute couture, εναλλάσσονται και εμφανίζουν μια περιοδικότητα. Ο ρομαντισμός έχει εκθρονίσει λίγο την shabby αισθητική, ενώ το χρώμα έχει ξεκινήσει και πάλι να κερδίζει έδαφος. Εννοείται πως οι άνθρωποι που έρχονται από την Αμερική θέλουν big Greek weddings, από τη Μέση Ανατολή, χρώματα και ethnic αισθητική, ενώ οι Ευρωπαίοι, chic and simple αισθητική, με στοιχεία από τη χώρα τους.

Η ελληνικότητα που «ακούγεται» τελευταία με διάφορες αφορμές μπορεί να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο διεθνές event planning; Ποια μπορεί να είναι τα μεγάλα ατού με σκηνικό τη χώρα μας;

Η Ελληνικότητα ήταν ανέκαθεν τάση. Ο λαμπρός και μεγάλος Ελληνικός Πολιτισμός έχει ξεχωριστή θέση στο Event Planning γιατί είναι ξεχωριστός και απόλυτα αναγνωρίσιμος. Μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν πολλές φορές χρησιμοποιήσει ελληνοπρεπή στοιχεία, ενώ το grecian chic και η ελιά, θα είναι πάντα μια σταθερή επιλογή για τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στην Ωραιότερη Χώρα του Κόσμου.

Πόσον καιρό πλέον έχετε ειδικευθεί στον τομέα σας και τι έχετε περισσότερο να θυμάστε από την διαδρομή σας; Αναφέρομαι σε στιγμές που σας έκαναν περήφανη και σας εμψύχωσαν για το επόμενο βήμα.

Είμαστε 13 χρόνια στο χώρο του event planning. Έχουμε διεθνή παρουσία και έχουμε βραβευθεί πολλές φορές για τη δουλειά μας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που είμαστε μια πατρινή οικογενειακή εταιρεία και έχουμε τόσες πολλές εμπειρίες. Το ανήσυχο πνεύμα που μας διακατέχει μας οδηγεί συνεχώς σε νέες περιπέτειες, νέους προορισμούς και ιδέες που εξελίσσονται και μεγαλώνουν, μαζί με την αγάπη μας για το Ωραιο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω καμία στιγμή, τις αγαπώ όλες και συγκινούμαι κάθε φορά που αγκαλιάζω αυτούς που με εμπιστεύονται και μου δίνουν να διαχειριστώ το όνειρο τους. Δεν θα ήθελα να κάνω καμία άλλη δουλειά.

Με τους ξένους που έχετε συνεργαστεί, τι έχετε καταλάβει για τον κάθε λαό και ποιους εκτιμάτε ή σας δυσκολεύουν περισσότερο;

Οι ξένοι πελάτες αγαπούν την Ελλάδα. Ταξιδεύουν μίλια για να έρθουν να παντρευτούν και να ενισχύσουν την πατρίδα μας με διάφορους τρόπους. Ο γαμήλιος τουρισμός είναι σημαντικός και πρέπει να συνεχίσει. Εγώ στη διαδρομή αυτή συνάντησα ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, μαγεύτηκα από αυτή τη διαφορετικότητα και κατάλαβα ότι θαυμάζουν την Ελλάδα, την Ιστορία της και θέλουν να πάρουν κάτι από τη μαγεία της.

Η περιοχή μας διαθέτει «μαγικά» μέρη για την ωραιότερη μέρα των μελλονύμφων; Ποιο τοπίο έχει χαραχθεί στη μνήμη σας;

Κάθε φορά πιστεύω ότι έχω βρει τον πιο μαγικό προορισμό. Πάντα όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο όμορφο. Δεν μπορώ να διαλέξω, μπορώ όμως να περιμένω τον επόμενο μαγικό προορισμό αυτής της ευλογημένης Χώρας, που αξίζει να την εκτιμήσουμε όσο την εκτιμούν οι ξένοι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας που να μην μου είπε : Είσαι τόσο τυχερή που είσαι Ελληνίδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Tourism Restart