Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μαθήματα οικονομίας 2

Μαθήματα οικονομίας 2

Μια πρόταση για το πώς να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που δημιουργήσαμε

Σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο άρθρο μου ότι θα σας πω τώρα τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που εμείς δημιουργήσαμε.

Έχουμε χωρίσει την ελληνική κοινωνία σε δυο κατηγορίες – την κοινωνία που εργάζεται για την ιδιωτική οικονομία και την κοινωνία που εργάζεται για την δημόσια οικονομία. Από τις δυο οικονομίες ο μεγάλος ασθενής, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι η δημόσια οικονομία.

Μέχρι τώρα όλα τα πληρώνει η ιδιωτική οικονομία. Η ανεργία έφτασε από το 9,5 % στο 15% και οι 250.000 άνεργοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, και έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται κατά  100%. Αντιθέτως, στη δημόσια οικονομία βλέπουμε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί έχασαν, ή θα χάσουν το 25% των μισθών τους και ζητούν την συμπαράσταση των βαριά πληγωμένων της ιδιωτικής οικονομίας. Τρελό ακούγεται!

Στην επιχείρηση που διατηρώ, το μικρό μου μπακάλικο, από τη στιγμή που είδα ότι τα έσοδα μου μειώνονται, άρχισα περικοπές εξόδων – και πρώτα από τα έξοδα της οικογένειας και στη συνέχεια από τα έξοδα του μπακάλικου. Ετσι μέχρι σήμερα τα καταφέρνω και είμαι έτοιμος αν χρειαστεί να περικόψω και άλλα αν τα εισοδήματα μου συνεχίσουν να μειώνονται. Ετσι λοιπόν και το κράτος θα πρέπει να περικόψει έξοδα αφού τα εισοδήματα του μειώνονται.

 

  1. Πλαφόν στις συντάξεις με ανώτερο όριο τα 1200€. Ετσι και αλλιώς σήμερα ζουν συνταξιούχοι με 400€, με 1200 θα ζουν πλούσια.
  2. Όλοι οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, να απολυθούν με δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας για 6 μήνες (όπως και στον ιδιωτικό τομέα), και με προτεραιότητα επαναπρόσληψης σε ανάγκη του δημοσίου.
  3. Κατώτατο πλαφόν εργασιακής αμοιβής στο δημόσιο τομέα 400€ καθαρά έως 1500€ (ανταγωνιστικότητα – επενδυσεις)
  4. Κατώτατο πλαφόν εργασιακής αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα 400€ (ανταγωνιστικότητα – επενδυσεις)
  5. Κατάργηση 13 – 14 – 15 - …17 μισθού (δώρα, διακοπές κλπ)
  6. Κατάργηση επιδομάτων και καθιέρωση βοηθήματος στους αναξιοπαθούντες
  7. Κατάργηση της έννοιας συντάξεις και καθιέρωση βοηθήματος διαβίωσης για τους μη έχοντες)
  8. Κατάργηση εφάπαξ, αφού έτσι και αλλιώς λεφτά δεν υπάρχουν. Εδώ θα μπορούσε να γίνει ανάληψη υποχρεώσεως από το κράτος να καταβάλει το εφάπαξ όταν και όποτε μπορέσει)
  9. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάσταση τους από ένα συντελεστή 15 % που θα καταβάλει ο εργοδότης.
  10. Μηχανοργάνωση του κράτους με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας που θα μπορεί να ελέγχει και την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή.
  11. Φορολογία στη βάση παραγωγής, για όλα τα προϊόντα και για όλες τις υπηρεσίες.
  12. Ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες on line με την εφορία (έχουμε κινητή τηλεφωνία) σε όλα τα σημεία οικονομικών συναλλαγών.
  13. Να συνταχτεί ένας κατάλογος προστίμων για την εισφοροδιαφυγή. Όχι με εξοντωτικά πρόστιμα.
  14. Να συνταχτεί ένας κατάλογος προστίμων για την φοροδιαφυγή, όχι εξοντωτικός, αλλά με την παράβαση θα κλείνει η επιχείρηση τουλάχιστον για μια εβδομάδα και το πρόστιμο θα καταβάλλεται άμεσα. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί, δεν θα ανοίγει η επιχείρηση. Ο παραβάτης θα έχει το δικαίωμα να προσφύγει δικαστικώς (αφού έχει πληρώσει το πρόστιμο), και αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το πόσο εντόκως.
  15. Και τέλος – όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές να γίνονται μέσω τραπέζης. (Χρεοπίστωση), στους λογαριασμούς που θα διατηρούν (Κατάργηση μεταχρονολογημένων επιταγών)
  16. Διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. – Οι βουλευτές στη βουλή και κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτική, δηλαδή κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων.

 

Η κυβέρνηση μας είπε ότι έχουμε πόλεμο και ο πόλεμος είναι ένα σοκ για όλη την κοινωνία. Ετσι λοιπόν εκτιμώ ότι τα μέτρα αυτά θα φέρουν ένα σοκ για όλη την κοινωνία και θα μας ενώσει όλους σε μια προσπάθεια ανόδου και νίκης, όπως και στον πόλεμο.

Αν μείνουμε στον λαϊκισμό του ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο, πάμε στον πόλεμο χωρισμένοι σε χίλια κομμάτια και τότε θα χάσουμε σίγουρα τον πόλεμο. Και τότε θα ψάχνουμε και πάλι να βρούμε ποιος φταίει περισσότερο, αλλά ο σουλτάνος που θα κάτσει στο σβέρκο μας (λέγεται τρόικα – μνημόνιο – ΔΝΤ), θα μας λέει σκάσε και κολύμπα και όποιος βουλιάξει – βούλιαξε.

Θανασάκης

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις