Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα νοσοκομεία της πόλης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος

Πάτρα: Τα νοσοκομεία της πόλης επισκέφθη...

Θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Δήμου για τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής

Τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρη Αβράμη.

Ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις και  με τους εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των συγκεκριμένων μονάδων του ΕΣΥ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου έγιναν με αφορμή τον  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζουμε  σήμερα, επισκέπτομαι τα νοσηλευτικά  ιδρύματα της περιοχής μας προκειμένου  να ενημερωθώ για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν και να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της υγείας…

Στους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, που δίνουν καθημερινά τη μάχη κάτω από αντίξοες – όπως όλοι γνωρίζουμε- συνθήκες, με ελλείψεις  και προβλήματα που καθιστούν  το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο.

Σε εποχές όπως αυτή που οι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και  αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμη  και στις στοιχειώδεις ανάγκες της  καθημερινότητας, η δημόσια υγεία  πρέπει να αποτελέσει πρώτο μέλημα της Πολιτείας. Παρά ταύτα, στην περιοχή μας, γινόμαστε μάρτυρες της συνεχούς αποδόμησης του ΕΣΥ  λόγω των ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό,  της έλλειψης προσωπικού, της  μη καταβολής των υπερωριών  στους γιατρούς, της υποχρέωσής τους να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες με ωράρια εξαντλητικά, της έλλειψης  κλινών,  και άλλα πολλά που οι άνθρωποι που υπηρετούν στη δημόσια υγεία, κάθε φορά καταγγέλλουν αλλά δεν εισακούονται.

Ενδεικτική της  κατάστασης που επικρατεί είναι  η παραίτηση του Διοικητή του  Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», το οποίο μετά το σεισμό τέθηκε εκτός λειτουργίας, -με τις γνωστές συνέπειες του κορεσμού  του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας- και το οποίο, ακόμη και μετά την καθυστερημένη επαναλειτουργία του, εξακολουθεί να βρίσκεται καθηλωμένο από τα προβλήματα και τις ελλείψεις.

Επειδή η υγεία  αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του  κοινωνικού  κράτους κι επειδή οι πολίτες έχουν περισσότερο από  ποτέ, τα τελευταία χρόνια, ανάγκη ενός ισχυρού μηχανισμού δωρεάν περίθαλψης  και φροντίδας, πρέπει όλοι  μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε την άμεση βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας  των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής μας και να διασφαλίσουμε για τους κατοίκους της Πάτρας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης...

Ο Δήμος Πατρέων  είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στο ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό και στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημά τους, που έχει στόχο τη  βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας  των νοσηλευτικών ιδρυμάτων,   και την παροχή υψηλών υπηρεσιών  φροντίδας στους ασθενείς».

Για τα ζητήματα που αφορούν στο Καραμανδάνειο  Νοσοκομείο Παίδων ο Δήμαρχος ενημερώνεται σε τακτική βάση ως Πρόεδρος του  Ιδρύματος, ενώ για το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος ο κ. Δημαράς  παρέλαβε υπόμνημα των εργαζομένων  και του επιστημονικού προσωπικού.

 

Ο κ. Δημαράς  επανέλαβε τη δέσμευσή του να γίνει  ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου για το θέμα της Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις