Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργοστάσιο «Πρώτο»: Στον Aνακριτή μέλη της παλιάς διοίκησης- «Κινδύνευσε να χαθεί ο Συνεταιρισμός»

Εργοστάσιο «Πρώτο»: Στον Aνακριτή μέλη τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o δικηγόρος του Συνεταιρισμού, Θανάσης Αμπατζής

Άλλη μία παραπομπή για κακούργημα έγινε για τον πρώην Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών (Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο») αλλά και για άλλα τρία μέλη της οικογένειάς του.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιοι συνεταιριστές, εφόσον, όπως υποστηρίζουν, είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον συνεταιρισμό σχετικά με τη διαχείριση, κατάφεραν να καταψηφίσουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και «να την ρίξουν».

Η νέα διοίκηση που προέκυψε υποστήριξε ότι ψάχνοντας βρέθηκαν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η προηγούμενη διοίκηση κατάφερνε να αποσπά χρήματα, να ζημιώνει τον συνεταιρισμό και κατέθεσε μηνύσεις. Από την πλευρά της και η προηγούμενη διοίκηση έκανε το ίδιο, κατέθεσε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και αναμένει κι αυτή να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να αποδείξει ότι όσα αναφέρει η νέα διοίκηση, δεν ισχύουν. 

Σήμερα η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης ενώ μέλη της προηγούμενης διοίκησης θα βρεθούν ενώπιων του ανακριτή.

Υπήρξε νέα παραπομπή, για ένα δεύτερο κακούργημα- Κάθε φορά που σηκώνουμε μία πέτρα, βρίσκουμε από κάτω ένα αδίκημα

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o δικηγόρος του Συνεταιρισμού, Θανάσης Αμπατζής, «από την έρευνα που έκανε η καινούργια διοίκηση προέκυψαν κάποια αδικήματα που αφορούν την προηγούμενη διοίκηση αλλά και συνεργάτες της. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά πέντε μηνύσεις για ισάριθμα κακουργήματα. Πριν από δύο μήνες, για το ένα από αυτά, διατάχθηκε ανάκριση, που σημαίνει ότι ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Βασίλη Καϊμακά, των δύο παιδιών του και της γυναίκας τους. Σχετίζεται με τη συλλογή του γάλακτος που είχαν αναλάβει εταιρείες συμφερόντων Καϊμακά με πολλαπλάσιες αμοιβές από αυτές που δίνονται σήμερα για να γίνει η ίδια δουλειά.

Προχθές, υπήρξε νέα παραπομπή, για ένα δεύτερο κακούργημα το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε ποιο είναι ακριβώς καθώς στο κομπιούτερ της Εισαγγελίας υπάρχει μόνο η παραπομπή  και δεν ξέρουμε ποιο από τα υπόλοιπα τέσσερα κακουργήματα για τα οποία έχουμε ασκήσει μήνυση, είναι. Η συνολική ζημιά του συνεταιρισμού από όλες αυτές τις ιστορίες ξεπερνά τα 17- 18 εκατομμύρια ευρώ, και μιλάμε για την τελευταία 15ετία. Για το υπόλοιπο διάστημα, δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν διώξεις, γιατί έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.  Η ιστορία όμως αυτή, κρατάει εδώ και 40 χρόνια.

Από εδώ και πέρα τα τέσσερα μέλη της οικογένειας αλλά και συνεργάτες της θα κληθούν από τον Ανακριτή έτσι ώστε να απολογηθούν για τα αδικήματα. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παραπομπές γιατί όλες οι κατηγορίες είναι θεμελιωμένες, δεν είναι στην τύχη. Προκύπτουν από στοιχεία που βρήκαμε και ανακαλύψαμε από τα χαρτιά του συνεταιρισμού και από την μέχρι τώρα πρακτική που την ήξεραν βέβαια πολλοί συνεταιριστές αλλά δεν τολμούσαν να μιλήσουν για ότι γινόταν. Πλέον έχουν καταθέσει άνθρωποι μέσα από τον συνεταιρισμό, πρώην και νυν υπάλληλοι, συνεργάτες- συνεταιριστές που γνώριζαν στοιχεία. Ψάχνουμε και συνεχώς βρίσουμε καινούργια στοιχεία. Κάθε φορά που σηκώνουμε μία πέτρα, βρίσκουμε από κάτω ένα αδίκημα. Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι πάρα πολλά. Ο συνεταιρισμός κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα και σώθηκε την τελευταία στιγμή, για να μπορέσει να παραμείνει στην Πάτρα, να μπορεί να διαθέτει το προϊόν του. Πλέον υπάρχουν σχέδια για το μέλλον.

Να τονίσουμε ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε τον συνεταιρισμό με ζημιά 70.000 ευρώ το μήνα και κατάφεραν μέσα σε 10 μήνες να καλύψουν τη ζημιά και να έχουν και 60.000 ευρώ κέρδη. Έγινε εξορθολογισμός της λειτουργίας του συνεταιρισμού.

Μέχρι τώρα ο αντίλογος της απέναντι πλευράς δεν ήταν πειστικός. Δεν υπάρχει ένα επιχείρημα που να ανατρέπει κάποια από τα στοιχεία που έχουν βρεθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις