Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αναμένοντας στο ... ακουστικό τους

HOTELS

Αναμένοντας στο ... ακουστικό τους

Χριστακόπουλος Θάνος

Κλειστά μέχρι και την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας

TOURISM RESTART
/

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας καθώς, μέχρι τώρα οι κρατήσεις είναι μηδαμινές. Ακόμα και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν από περιορισμένο έως ανύπαρκτο.

Συνολικά για την σεζόν, υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις ενώ υπάρχουν και συνεχείς ακυρώσεις από κρατήσεις ξένων τουριστών οι οποίες είχαν μεταφερθεί για φέτος από την περσινή χρονιά. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, η ρωσική αγορά που είναι από τις πλέον «πλούσιες» για την περιοχή μας πάει για μετά το τέλος Ιουνίου και βλέπουμε. Όσο για την γερμανική αγορά, από πέντε πτήσεις που έστελνε στον Άραξο, πλέον στέλνει μισή.

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερα αισιόδοξο έως τώρα. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα ανοίξουν προς τα τέλη Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες μεγάλες μονάδες που απασχολούν πολύ κόσμο, να μην ανοίξουν ούτε φέτος.

«Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερα αισιόδοξο έως τώρα. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα ανοίξουν προς τα τέλη Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες μεγάλες μονάδες που απασχολούν πολύ κόσμο, να μην ανοίξουν ούτε φέτος. Με πληρότητες του 20% δεν καλύπτονται τα τεράστια λειτουργικά τους έξοδα», επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Όπως εκτιμούν οι ξενοδόχοι το πρόβλημα θα είναι γενικευμένο και φέτος μέχρι να «στρώσει» κάπως η κατάσταση καθώς, Λευκορώσοι, Ουκρανοί, Πολωνοί, Τσέχοι, Βέλγοι, Αυστριακοί, Ελβετοί που αποτελούν (πλην των Άγγλων και των Γερμανών) τις βασικές χώρες προέλευσης των τουριστών της Αχαΐας, ακόμα δεν έχουν καταλήξει εάν και πότε θα κάνουν διακοπές.

«Όσο η Ελλάδα παραμένει κόκκινη στον χάρτη της πανδημίας, οι πιθανοί πελάτες μας από το εξωτερικό δεν μας επιλέγουν, γιατί εκτός των τεστ που πρέπει να κάνουν, οφείλουν, επιστρέφοντας στην χώρα τους να μείνουν σε καραντίνα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να συρρικνώσει αρκετά την καλή περίοδο, αφού οι Ιταλοί και οι Δυτικοευρωπαίοι, έτσι κι αλλιώς κάνουν τις διακοπές τους από τον Ιούλιο και μετά.

«Τις προηγούμενες χρονιές, μέχρι το 2019, οι πρώτες αφίξεις, Γερμανών στον Άραξο γίνονταν από τη 2η εβδομάδα του Μαΐου, ενώ οι Ρωσόφωνοι έρχονταν από τα τέλη Μαΐου. Φέτος ελπίζουμε απλά να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από το 2019, βέβαια ο στόχος που έχει βάλει η κυβέρνηση για 50% μείωση από το 2019 θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Στην περιοχή μας πέρυσι είχαμε μια πτώση περίπου κατά 67% με αρκετές μονάδες να μην ανοίγουν καθόλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση του προσωπικού».   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr