Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα με τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης

Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα με τον Υπουρ...

Για την κορινθιακή σταφίδα και την επίσπορη πατάτα

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λαβανό. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο εκπρόσωπος φορέων κορινθιακής σταφίδας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα της αποζημίωσης της επίσπορης πατάτας πρόβλημα για το οποίο ο Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος και σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ήδη λύσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος ενώ σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκατοντάδων παραγωγών.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της Κορινθιακής σταφίδας επ’ αφορμή των προβλημάτων που αντιμετώπισε το εν λόγω προϊόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας, διεργασιών και γόνιμου διαλόγου μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και των φορέων – εκπροσώπων της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να στηριχθεί ο παραγωγός και το προϊόν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός άκουσε το αίτημα στήριξης της Κορινθιακής σταφίδας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται πάντα κοντά στον αγρότη και τον παραγωγό καθώς αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους. Επιπλέον επισήμανε ότι μελετούνται ήδη  τρόποι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στήριξης της σταφίδας και των παραγωγών.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και άμεση επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις