Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοί Δήμοι δικαιούνται περιβαλλοντικά "ανταποδοτικά" τέλη

Ποιοί Δήμοι δικαιούνται περιβαλλοντικά &...

Τι είπε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος

Αναστέλλεται οποιαδήποτε διάθεση επιδοτήσεων ή ενισχύσεων, τις οποίες δικαιούνται δήμοι που υφίστανται περιβαλλοντική υποβάθμιση λόγω του ότι λειτουργούν μέσα στα όρια τους εγκαταστάσεις διύλισης ή αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Η αναστολή των επιδοτήσεων αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, έως την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και έως ότου οι νέες εκλεγμένες τοπικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις εκφράσουν τη γνώμη τους για την πιο αξιόπιστη και δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προβλέπεται ότι ενίσχυση δικαιούνται όχι μόνο οι Δήμοι στην περιοχή των οποίων λειτουργούν οι εγκαταστάσεις διύλισης, αλλά και εκείνοι στην περιφέρεια των οποίων υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου διυλιστηρίου με χωρητικότητα άνω των 10.000 μ3, και διευκολύνσεις εισαγωγής και εξαγωγής αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προϊόντων.

Ειδικότερα προβλέπεται η επιδότηση των αντίστοιχων Δήμων για την ετήσια ενίσχυση των περιβαλλοντικών τους προγραμμάτων με ποσοστό 15% επί της επιβαλλόμενης ειδικής εισφοράς η οποία έχει επιβληθεί στα πετρελαιοειδή προϊόντα. Η εισφορά αυτή υπολογίζεται και εισπράττεται κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού των πετρελαιοειδών προϊόντων.

Ο υφυπουργός αναγνωρίζει επίσης ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση μέσω του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος, με ποσοστό συνολικά 0,4% του Ετήσιου Κύκλου Εργασιών της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις