Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Golden Years Γύρος Ιταλίας

Golden Years Γύρος Ιταλίας

Με τη Supercargo

7ήμερη ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Αναχωρήσεις:
κάθε Τετάρτη
από 02/03/11 μέχρι και 29/06/11
Πόλεις που θα επισκεφθείτε: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΡΩΜΗ, ΒΕΝΕΤΙΑ

Αναχωρήσεις: κάθε Τετάρτη από 02/03/11 μέχρι και 29/06/11

Πόλεις που θα επισκεφθείτε: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΡΩΜΗ, ΒΕΝΕΤΙΑ

1η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων, την γοητευτική Φλωρεντία, με ενδιάμεση επίσκεψη, στην ωραιότατη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, τη Σιένα, πόλη γοτθικού ρυθμού, η οποία εκτείνεται σε τρία υψώματα πάνω στην καρδιά του λοφώδους τοσκάνικου τοπίου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Σιένα, με τα μέγαρά της, με τους κόκκινους πλίνθους και με την παράξενη ατμόσφαιρα, είναι παλαιότερη από την αιώνια αντίπαλο της, τη Φλωρεντία.

Η μοναδικής ομορφιάς Πιάτσα ντελ Κάμπο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου θεωρείται η πιο όμορφη της Ιταλίας.

Αποτελεί τόπο συγκέντρωσης, για τις μεγάλες γιορτές και είναι μια από τις πλέον ιδιόρρυθμες πλατείες της Ιταλίας, κυρτωμένη απαλά προς το μεγαλειώδες παλάτσο πούμπλικο και ανοικτή σαν βεντάλια. Συνεχίζουμε για την Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Φλωρεντία – Περιήγηση Πόλης

Μετά το πρωινό θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Τοσκάνης την πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Επίσης, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε, όπου δεν θα παραλείψουμε να φωτογραφήσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Φλωρεντίας.

3η ημέρα: Φλωρεντία – Βερόνα – Βενετία

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε βόρεια μέσω της κοιλάδας του Πάδου για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αγγίξτε το δεξί στήθος του μπρούτζινου αγάλματος με την ελπίδα να έχετε τύχη στον έρωτα.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή Μέστρε).

Το απόγευμα αφεθείτε στη γοητεία των νερένιων δρόμων που καθρεπτίζουν τα παλάτια.

4η ημέρα: Βενετία – Περιήγηση Πόλης

Σήμερα, θα σας γνωρίσουμε την πόλη που δείχνει να «κολυμπά» κυριολεκτικά στην Αδριατική. Αυτή η ιδιομορφία της, σε συνδυασμό με την αγέρωχη ιστορία της και την περίλαμπρη αρχιτεκτονική της, της δίνουν μια γοητευτική μοναδικότητα. Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος Ελεύθερος.

5η ημέρα: Βενετία – Άγιος Μαρίνος – Ρώμη

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη.

Ενδιάμεσα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μικρό κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου. Η ομώνυμη πρωτεύουσα είναι κτισμένη στην απότομη πλαγιά του όρους Τιτάνας και προσφέρει μια ανεπανάληπτη θέα προς τις ιταλικές πεδιάδες. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την «Αιώνια Πόλη». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Ρώμη – Περιήγηση Πόλης – Βατικανό (Βασιλική του Αγίου Πέτρου)

Πρωινό. Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ.,  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές.

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που κτίσθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle II. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από το Μικελάντζελο. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι  που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε τη Fontana del Tritone.

Απέναντι βρίσκεται η Fontana dei Quattro Fiumi του Μπερνίνι (1651), με έναν οβελίσκο της εποχής του Δομιτινιανού. Πηγαίνοντας προς το Βατικανό θα τελειώσουμε την περιήγησή μας στις αρχαιότητες, με μία επίσκεψη στο αριστούργημα της κλασικής αρχιτεκτονικής, το Πάνθεον.

Στο Βατικανό, το πιο μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο στον κόσμο, βρίσκεται η κατοικία του Πάπα, δίπλα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Είναι ένα κτίριο μνημειακών διαστάσεων, το οποίο αποτελείται από την Πλατεία και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα ανάκτορα του Βατικανού εκτός του Αγίου Παύλου, η οποία αποτελεί εξκλάβιο. Εδώ θα έλθουμε στη συνέχεια και είστε ελεύθεροι να θαυμάσετε τη θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου και ολόκληρο το έργο που φέρει την υπογραφή του Μπερνίνι (1656-1667). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

7η ημέρα: Ρώμη – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.

Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

Περιήγηση στη Φλωρεντία, στη Βενετία, στη Ρώμη

Εκδρομή στη Σιένα, στη Βερόνα και στον Άγιο Μαρίνο.

Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φόροι αεροδρομίου.

Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, εισιτήρια για τα βαπορέττα και γενικά όπου απαιτείται.

Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Γενικές Παρατηρήσεις

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Σημείωση: Ορισμένα ταξίδια εκτελούνται μέσω Βενετίας αντί της Ρώμης.

Τιμές (από 595,00 €)

Από 31/01/2011 έως 29/06/2011:

Ενδεικτική τιμή Δίκλινο: 595,00 €

Πληροφορίες εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr