Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μένει στις μακέτες το αποτεφρωτήριο της Πάτρας- Γιατί δεν υπάρχει καμία εξέλιξη

Μένει στις μακέτες το αποτεφρωτήριο της ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σε πλειστηριασμό αναμένεται να πάρει το οικόπεδο ο Δήμος Πατρέων

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σχετικά με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Πάτρα, τη στιγμή που αυτό στην Ριτσώνα λειτουργεί εδώ και καιρό. Αν και αρχικά αναμενόταν η πόλη να είναι η πρώτη που θα διέθετε αποτεφρωτήριο, τελικά πάει σημειωτόν.

Αιτία είναι, το χρέος που φαίνεται να έχει το ΒΙΟΠΑ που παραχώρησε το οικόπεδο στο Δήμο για αυτό το σκοπό, απέναντι σε εργολάβο. Από την πλευρά του ο εργολάβος έχει προχωρήσει σε προσημείωση του οικοπέδου το οποίο αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό. Να σημειώσουμε ότι οι πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιούνται μέχρι τα τέλη Μαΐου. Από την πλευρά του ο Δήμος φέρεται να προσπαθεί να παρέμβει και αισιοδοξεί ότι θα το αγοράσει το οικόπεδο στον πλειστηριασμό και έτσι τελικά θα βρεθεί μία λύση που θα οδηγήσει στο να ολοκληρωθεί το έργο. Ωστόσο ο χρόνος κυλάει με το έργο για το οποίο έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, να μένει μόνο στις μακέτες.

«Όπως ξέρουμε το οικόπεδο του αποτεφρωτηρίου δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στο ΒΙΟΠΑ ο οποίος είναι ένας αυτόνομος οργανισμός. Παραχώρησε το οικόπεδο όμως ένα χρέος από παλιά προς κάποιον εργολάβο οδηγεί το οικόπεδο σε πλειστηριασμό. Σκοπός του Δήμου είναι να παρέμβει και να λυθεί το πρόβλημα. Όπως είναι σαφές δεν μπορεί να δημιουργηθεί το αποτεφρωτήριο σε ένα χώρο που μπορεί τελικά να ανήκει σε οποιανδήποτε. Ενώ είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, η διαδικασία κόλλησε στο οικόπεδο» λέει στο  τhebest.gr ο Χρήστος Κορδάς, Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού .

Να θυμίσουμε ότι μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που προκήρυξε ο Δήμος Πατρέων το 2019,για το αποτεφρωτήριο  στις παρυφές του Παναχαϊκού όρους, στη βιομηχανική ζώνη του ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου Πατρών, το Α΄ βραβείο κέρδισαν οι αρχιτέκτονες Στέλιος Ανδρικόπουλος, Κώστας Γρίβας (επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών) και Αλεξάνδρα Στράτου (εντεταλμένη διδάσκουσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών).

Δείτε πώς θα είναι το αποτεφρωτήριο σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις