Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ελλάδα καθυστέρησε το αίτημα για άρση της ασυλίας Λαγού και έστειλε αμετάφραστη τη δικογραφία»

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ελλάδα καθυστέρησε τ...

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, είχε σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο κ. Σασόλι μετέφερε στον κ. Παπαδημούλη πως συμφωνεί με το αίτημα να προχωρήσει γρήγορα η άρση ασυλία του Λαγού, ωστόσο φέρεται να είπε πως «οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές αρχές» αλλά και ότι το αίτημα, όταν τελικά έφτασε, «συνοδεύτηκεμε μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!».

 
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος του σώματος και  επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της άρσης της ασυλίας του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο.

Σε συνέχεια και των σχετικών επιστολών του - τρεις στον αριθμό - ο κ. Παπαδημούλης τόνισε εκ νέου την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, «δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Παράλληλα, «καλωσόρισε» την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) και ζήτησε από τον κ. Σασόλι «την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε στον Έλληνα ευρωβουλευτή Παπαδημούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του τελευταίου, ότι «οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επίσημου αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση».

 
Μάλιστα, «το αίτημα συνοδεύτηκε με την αποστολή μιας δικογραφίας 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά (!), οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, γεγονός που προκάλεσε νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Σασόλι εκδήλωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε με τον κ. Παπαδημούλη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία, καθώς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

 

πηγή eidiseis.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις