Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Kάνε ό,τι μπορείς να ξαναβγείς»: Τι ακούστηκε ενώ ο Τσίπρας περνούσε πεζός τη Ρήγα Φεραίου

«Kάνε ό,τι μπορείς να ξαναβγείς»: Τι ακο...

Περπάτησε ως το Επιμελητήριο

Στο επιμελητήριο Αχαΐας βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Πάτρα. Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται στην Πάτρα, ενώ το μεσημέρι περπάτησε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στη διαδρομή μίλησε με πολίτες. «Kάνε ό,τι μπορείς να ξαναβγείς» του είπε μία κυρία που συνομίλησε για λίγο μαζί του, όπως ακούμε στο παρακάτω βίντεο. 

Tου εξήγησε ότι είναι συνταξιούχος. "Εγώ κάθε χρόνο από εσάς έπαιρνα επίδομα" του είπε και κατέληξε "Κάνε ότι μπορείς να ξαναβγείς". 

 

«Στενάχωρη εντύπωση από τα κλειστά μαγαζιά. Έχει επιπτώσεις στην οικονομική ζωή. Αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού θα περάσουμε στην αγωνία πώς θα ζήσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα και για το τι μας ξημερώνει.

 Η κρίση είναι παγκόσμια αλλά από χώρα σε χώρα ο βαθμός της ύφεσης διαφέρει, εδώ οι πληγές είναι πιο βαριές, έχουμε την βαρύτερη ύφεση. Γιατί η Ελλάδα; Οφείλεται και στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης. Αν το 800αρι είναι ικανό για την επιβίωση κάποιων, αν έχεις και βάρη χρεών στην πλάτη σου. δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα.

Θεωρώ ότι η κρίσιμη συζήτηση για την επόμενη μέρα έχει να κάνει με την Συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους των μικρών και μεσαίων, με δεδομένη την επιπρόσθετη επιβάρυνση περίπου 8 δισ. ευρώ. Την περίοδο της πανδημίας συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας. Πιστεύω ότι πρέπει να προωθηθεί μια λύση για την επόμενη μέρα.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο.

Νωρίτερα επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Ρίου ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις