Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Στέλιος Τζιβγινίδης: Μέσα από τις δυσκολ...

Στέλιος Τζιβγινίδης: Μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΤΖΙΒΓΙΝΙΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς την βιώνετε και πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Mε απλά λόγια, όταν μιλάμε για οικονομία πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει μία σύνδεση και ότι όλοι οι κλάδοι επηρεάζονται σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Επομένως δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τελείως τους κλάδους σε αυτούς που επηρεάζονται και σε όσους δεν επηρεάζονται. Εννοείται όμως ότι δεν θα επηρεαστούν όλοι το ίδιο και σίγουρα κάποιοι θα βιώσουν χειρότερα αυτήν την κατάσταση. Θα υπάρξουν μοιραία αλλαγές στην αγορά και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και εύχομαι ο κόσμος να καταφέρει να ανταπεξέλθει γιατί θα υπάρξουν και συνάνθρωποί μας που θα βρεθούν σε δεινή θέση. Όμως παράλληλα εύχομαι ότι οι αλλαγές και η στροφή σε άλλους τομείς επιχειρηματικότητας πιο υγιείς, να μπορέσουν να εκκινήσουν την οικονομία της χώρας μας με ευνοϊκά αποτελέσματα. Σχετικά με μας, η λογιστική μας εταιρεία όπως και όλος ο κλάδος των λογιστών βιώνει δύσκολες μέρες λόγω των επιπλέον εργασιών και αλλαγών και με αμφίβολη την αμοιβή λόγω των οικονομικών δυσχερειών των επιχειρήσεων. Η οργανωτική δομή του γραφείου μας, με διαχωρισμό των εργασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, ανάλογα την κατηγορία στην οποία ανήκουν, από το εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό που απασχολεί η επιχείρησή μας, αποτέλεσε βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ποιότητας στην παροχή υπηρεσίας, μέσα στην κρίση της πανδημίας. Και προσωπικά όμως από την αρχή της πανδημίας αποφάσισα πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες και τις επιχειρήσεις με οποιοδήποτε κόστος.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Πάντα πίστευα ότι μέσα από δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί. Θα υπάρξουν ευκαιρίες και κυρίως νέες κατευθύνσεις για την οικονομία στο μέλλον. Πιστεύω αρχικά ότι είναι ευκαιρία να μάθουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για παρόμοιες καταστάσεις, είναι ευκαιρία να κάνουμε την αυτοκριτική μας σε όλους τους τομείς όπως και στην επιχειρηματικότητα και να κάνουμε το επόμενο βήμα σωστά και σε ισχυρές βάσεις, κατευθυνόμενοι προς υγιείς κλάδους τις οικονομίας, με συμπράξεις και βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών εκ μέρους των επιχειρήσεων και η εκπαίδευση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Για όλους μας είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος. Επίσης, στην Ελλάδα το βιώνουμε πιο άσχημα λόγω της ύφεσης της τελευταίας 10ετίας. Άρα πρακτικές δεν υπάρχουν, θα βαδίσουμε προσεκτικά, αναλύοντας δεδομένα και πιθανότητες και πάντα ανάλογα με το είδος της κάθε επιχείρησης. Δε θέλω να μιλήσω για την πολιτεία, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι κάθε επιχειρηματίας που έχει πληγεί, θα πρέπει πλέον να μελετάει κάθε του κίνηση. Δεν μπορώ να το αναλύσω σε λίγες λέξεις όμως χρειάζεται προσεκτικά βήματα, ψυχραιμία, ανάλυση δεδομένων και πρόβλεψη αποτελεσμάτων και ταμειακών ροών. Επιπλέον θα έλεγα ότι χρειάζεται σωστή οργάνωση, ούτως ώστε να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός σύγχρονου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης, πάντα με την αρχή της αναλογικότητας και να υπάρχουν εξειδικευμένοι συνεργάτες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να περάσουν στην επόμενη μέρα.

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να διδαχτούμε και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούμε την επόμενη μέρα κατευθυνόμενοι σε παραγωγικούς τομείς όπως στον αγροτικό/κτηνοτροφικό τομέα, τον τουρισμό, την πληροφορική, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α. Επίσης η μεταποίηση (και συμπεριλαμβάνω και την μεταποίηση του αγροτικού τομέα) θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε εξαγωγικό προφίλ, ούτως ώστε οι εισαγωγές να είναι μικρότερες από τις εξαγωγές. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ανθεκτικός παραγωγικός ιστός και νέες θέσεις εργασίας, όπου θα μπορέσουν απασχοληθούν οι νέοι μας αλλά και να επιστρέψουν όσοι έφυγαν για το εξωτερικό. Είμαστε ένας έξυπνος λαός που η επιχειρηματικότητα κυλά στο αίμα μας. Ας τα συνδυάσουμε επιτέλους κατευθυνόμενοι σε παραγωγικούς κλάδους για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την οικονομία αυτής της χώρας.

Η εταιρεία με μια ματιά

Η ΤΖΙΒΓΙΝΙΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει 32 έτη εμπειρίας στο χώρο, με γραφεία στην Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα και τη Βάρδα και απασχολεί προσωπικό 46 ατόμων εξυπηρετώντας πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Υποστηρίζει φορολογικές, λογιστικές, ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις των πελατών της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr