Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Γιάννης & Βενιζέλος Μιχαλόπουλος: Τη...

Γιάννης & Βενιζέλος Μιχαλόπουλος: Την επόμενη μέρα της πανδημίας ο καταναλωτής θα είναι πιο ευρέως πληροφορημένος

Οι ιδιοκτήτες του "Αχαϊκό Εντελβάις", μιλούν στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Με 46 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εμπειρίας οι Γιάννης και Βενιζέλος Μιχαλόπουλος, του Αχαϊκού Εντελβάις αντιμετωπίζουν την παγκόσμια υγειονομική κρίση ως μία «καθαρά μεταβατική περίοδο» προκρίνοντας την ψυχραιμία και τη διορατικότητα.

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Τα δέκα χρόνια χρηματοοικονομικής κρίσης, και μια νέα υγειονομική διεθνής κρίση που επιβάλει στα καταστήματα να είναι κλειστά, σίγουρα θα έχει σοβαρές συνέπειες στις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Μπορούμε να πούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι καθαρά μεταβατική. Το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον αλλάζει οριστικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα που θα μας οδηγήσει αυτή η μετάβαση. Συνεπώς ευκαιρίες με την απλή έννοια του όρου δεν υπάρχουν. Χρειάζεται όμως διορατικότητα να δημιουργήσουμε καινούργιες.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον μετά την κρίση θα είναι διαφορετικό. Η κρίση θα κάνει τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν τα όρια αντοχής τους. Θα φέρει νέες ισορροπίες στην αγορά, νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς. Θα υπάρξουν εκπλήξεις! Μη ξεχνάμε ότι την επομένη της πανδημίας ο καταναλωτής θα είναι πιο ευρέως πληροφορημένος. Με το διαδίκτυο να έχει «εισβάλει» πλέον σε όλα τα σπίτια θα γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στην παγκόσμια αγορά. Την επόμενη μέρα θα «μετρά» περισσότερο τα χρήματά του, αλλά και θα ψάχνει τρόπους να ικανοποιήσει τις ίδιες ανάγκες με πιο έξυπνες λύσεις. Πιστεύουμε ότι τα πρώτα χρόνια μετά την κρίση πρέπει «πατήσουμε» επάνω σε παραδοσιακούς κλάδους όπως, ποιοτικά τρόφιμα, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός, ναυτιλία, κ.λπ.

Η εταιρεία με μια ματιά

Η εταιρεία Αχαϊκό Εντελβάις δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, παγωτού και αρτοποιίας από το 1974 σε ιδιόκτητο χώρο 6.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Ιτεών. Στην διάρκεια των χρόνων αυτών πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις στον τεχνολογικό της εξοπλισμό με μηχανές παραγωγής εξελιγμένης τεχνολογίας, φιλικής προς το περιβάλλον. Αξίζει να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό τη μεγάλη σημασία που προσδίδουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, κ.κ. Γιάννης και Βενιζέλος Μιχαλόπουλος, στον τρόπο παραγωγής των προϊόντων ο οποίος βασίζεται στη συνδυασμένη χρήση παραδοσιακών τεχνικών και μηχανικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή ποιότητα στα παραγόμενα προϊόντα αλλά και η δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων. Το παγωτό είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της εταιρείας.

Παρασκευάζεται σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ της αγοράς με φρέσκο ελληνικό γάλα, προερχόμενο κατά κύριο λόγο από τοπικούς παραγωγούς και πρώτες ύλες που προσφέρει η περιοχή της Αχαΐας. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία αναπτύσσει δυνατές, μακροχρόνιες σχέσεις αλληλεπίδρασης με την τοπική αγορά και ενισχύει με τη δική της σειρά την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, λειτουργεί δίκτυο προώθησης των προϊόντων σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr