Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Γιώργος Αράπης: Αυτό που χρειάζεται είνα...

Γιώργος Αράπης: Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένο πλάνο και κοινό όραμα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκ των ιδιοκτητών των Super Market "Αράπης", ο Γιώργος Αράπης μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Η εποχή Covid αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ευμετάβολο των ανθρώπινων πραγμάτων, της ανθρώπινης φύσης. Ζούμε μια ακόμη ιστορική στιγμή, η οποία έχει ανατρέψει τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Στον τομέα της αγοράς η πρώτη καραντίνα αντιμετωπίστηκε με περισσότερο άγχος και φόβο. Όμως η ευελιξία της εταιρείας μας στην άμεση λήψη μέτρων, η συνεργασία της πλειονότητας των πελατών, καθώς και η έμπρακτη τόνωση της ψυχολογίας του ανθρώπινου δυναμικού μας ανέστειλε την ορμή του πρώτου κύματος. Οικονομικά η αγορά άλλαξε, είχαμε δραματική αύξηση των παραγγελιών κατ' οίκον. Η κινητικότητα ανέβηκε σε ορισμένα καταστήματα, ενώ κάποια άλλα δεχθήκαν τις αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Κυρίως το κέντρο της Πάτρας δέχθηκε τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση, εφόσον, ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών έφυγε, η εστίαση έκλεισε, σχολεία δεν λειτουργούσαν, γιορτές πάσης φύσεως δεν πραγματοποιήθηκαν και ο μέσος όρος του καλαθιού μειώθηκε. Εν μέσω δεύτερης καραντίνας η λειτουργικότητα της εταιρείας μας βελτιώθηκε σημαντικά, εφόσον ήμασταν όλοι πιο έτοιμοι, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε και στους καταναλωτές. Με πιο φυσιολογικό ρυθμό πραγματοποιούσαν τις αγορές τους, ενώ οι παραγγελίες διανομής κατ' οίκον παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα. Πρόβλεψη δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά η αισιοδοξία μας, η ενέργειά μας και το πάθος για δουλειά είναι τα όπλα μας, παρά τις αντιξοότητες. Είναι εξίσου σημαντική η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων με περίσσια αντοχή και αποτελεσματικότητα. Η επόμενη μέρα εξαρτάται κυρίως από όλους εμάς και κατά δεύτερον από ευτυχείς συγκυρίες που τόσο ανάγκη τις έχει η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Με ανοιχτό μυαλό και πείσμα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε δημιουργικά κάποιες φορές στα τεκταινόμενα. Ένα παράδειγμα αποτελεί η ουσιαστικότερη τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρείας.

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Θεωρούμε ότι όταν η οικονομική ευημερία υπάρχει εν συνόλω στην κοινωνία, τότε η ανάπτυξη επέρχεται και διαμοιράζεται με έναν πιο ομαλό και δίκαιο τρόπο. Βέβαια, αυτή την περίοδο επιτακτική ανάγκη είναι να δοθεί με οποιονδήποτε τρόπο προτεραιότητα στις πληττόμενες επιχειρήσεις ώστε το επιχειρείν να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας είναι απαραίτητοι. Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένο πλάνο και κοινό όραμα. Η εστίαση πρέπει να προσαρμοστεί στις ρεαλιστικές δυνατότητές μας και σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε και να προσφέρουμε καλύτερα. Ένα παράδειγμα αποτελεί η ανάπτυξη στα αγαθά του τόπου μας. Η Εταιρεία μας καθημερινά φροντίζει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα και αληθινά ποιοτικά προϊόντα.

Η εταιρεία με μια ματιά

Τα s/m «3Α ΑΡΑΠΗΣ», είναι μια δυναμική, αμιγώς πατρινών συμφερόντων επιχείρηση, που από το 1984 αναπτύσσεται και εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς. Με 10 καταστήματα πλέον στην Πάτρα η πορεία της τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή και συνεχώς ανοδική διατηρώντας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, στην καλύτερη δυνατή τιμή σε συνδυασμό με φιλική και εγκάρδια επαγγελματική εξυπηρέτηση. Ακόμα και σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες, οι προσφορές είναι άκρως ανταγωνιστικές, συνεχόμενες και το σημαντικό είναι ότι προσανατολίζονται στο να γεμίζουν το καθημερινό καλάθι αγορών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή. Επίσης η εταιρεία συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr