Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ιωάννης Αναστασόπουλος: Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι εδώ για να μείνουν

Ιωάννης Αναστασόπουλος: Οι ηλεκτρονικές ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο CEO της "bitmyjob", Ιωάννης Αναστασόπουλος μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς τη βιώνετε και πώς επηρέασε την επιχείρησή σας, δεδομένου ότι το ecommerce και τα eshop στα οποία ειδικεύεστε έχουν απογειωθεί εν μέσω κορωνοϊού;

Eίναι αλήθεια ότι ο δικός μας κλάδος είναι από τους πιο ευνοημένους εν μέσω της πανδημίας. Πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση, σε κάθε κρίση όμως δημιουργούνται επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα αντανακλαστικά της οικονομίας μας δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, με αποτέλεσμα σε κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης για περιοριστικά μέτρα να παρατηρούμε μία έντονη κινητικότητα στη δημιουργία νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αυτοί που είδαν το πρόβλημα να έρχεται όμως και προετοιμάστηκαν νωρίτερα, ήδη απολαμβάνουν τους «καρπούς» του e-commerce.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Όπως ήδη ανέφερα, κάθε κρίση κρύβει τις δικές της επιχειρηματικές ευκαιρίες, και αυτό ισχύει για όλους. Αν στον αλγόριθμο συνυπολογίσουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση προγράμματος ΕΣΠΑ για κατασκευή νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), εκτιμώ ότι η επένδυση σε ένα νέο e-shop είναι μία από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στις μέρες μας. Η στροφή των καταναλωτικών συνηθειών προς το διαδίκτυο είναι μία πραγματικότητα, που βιώσαμε έντονα και στα τέλη του 2020 με τον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο αποστολών στις εταιρείες ταχυμεταφορών (courier). Με όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρείται αδιανόητο εν έτει 2021 μία επιχείρηση να μην διαθέτει μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία που θα τις διευρύνει τους ορίζοντες πέρα από τα γεωγραφικά όρια της έδρας της. Πόσο μάλλον όταν αυτή επιδοτείται σε τέτοιο βαθμό που μία επιχείρηση καλείται να καταβάλλει ελάχιστα έως καθόλου χρήματα για τη δημιουργία ενός e-shop.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξασφάλισης εισροών σε μία επιχείρηση, είναι η διεύρυνση του πελατολογίου της. Μέσω του διαδικτύου αυτό είναι απολύτως εφικτό, όμως μπορεί να είναι και μία μεγάλη παγίδα. Σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, ξεχωρίζει πάντα ο καλύτερος! Για να είναι κάποιος όμως καλός θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να αντιμετωπίζει την επιχείρησή του στα σοβαρά. Να έχει επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες και αυτούς που εκτιμά ότι διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει στην αγορά.

Οι online αγορές ήταν ήδη τάση πριν την πανδημία. Η μεγάλη άνοδός τους κατά τα lockdown θα παγιωθεί και την επόμενη ημέρα;

Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι εδώ για να μείνουν. Η πανδημία αυτό που ουσιαστικά κατάφερε ως παράπλευρη επίδραση στις ηλεκτρονικές αγορές, είναι απλά να επιταχύνει την εδραίωσή τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ταυτόχρονα και την κατάργηση των φυσικών καταστημάτων. Τα φυσικά καταστήματα όλο και περισσότερο θα λειτουργούν ως υποστηρικτικά των διαδικτυακών αγορών, ένα μοντέλο που εφαρμόζεται ήδη διεθνώς στις ανεπτυγμένες αγορές. Πλέον οι καταναλωτές είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία που δεν ψάχνουν απλά για διαδικτυακές αγορές, ψάχνουν για μία ξεχωριστή εμπειρία αγορών και όποιος καταφέρει να τους την προσφέρει θα κερδίσει και το στοίχημα!

Η εταιρεία με μια ματιά

Η BitMyJob, με έδρα την Πάτρα και με στελέχωση απευθείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ιδρύθηκε το 2008 και προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά σε κατασκευή eshop και ιστοσελίδων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία δεκάδες έργα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Αποτελείται από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών και επιστημόνων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που συνασπίστηκε για να προσφέρει premium υπηρεσίες e-commerce στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Covid - H επόμενη μέρα