Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου από εκπαιδευτικούς- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στ...

Τα αιτήματα τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Α'ΕΛΜΕ Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στην πλατεία Γεωργίου. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία αλλά 15μελη τμήματα καθώς και διορισμούς. 

Σε ανακοίνωση της Α'ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνεται: Άδειες αίθουσες…Άδεια θρανία…Άδεια προαύλια…Άδεια σχολεία… Ανοιχτά-Ασφαλή Σχολεία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθηλωμένοι στις οθόνες τους, απομονωμένοι. Σπίτια που έχουν μετατραπεί σε σχολεία, δάσκαλοι, μαθητές και οικογένειες σε απόγνωση, γιατί καλούνται να φέρουν ατομικά το κόστος –ψυχικό, ηθικό, παιδαγωγικό και υλικό- της εμμονής και της αδιαφορίας του Υπουργείου για τη μόρφωση και την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Ο μόνος που κερδίζει από αυτήν την διαδικασία είναι μία κυβέρνηση που παρατείνει ως τις 7/1/21 το κλείσιμο των σχολείων και δεν δείχνει να προτίθεται να λάβει το παραμικρό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και ένα Υπουργείο  Παιδείας που παριστάνει ότι όλα λειτουργούν κανονικά και θριαμβολογεί μάλιστα με τα νούμερα των ηλεκτρονικών τάξεων και μαθημάτων που δημοσιοποιεί. Έχουμε γενίκευση και εδραίωση της τηλεργασίας, ακόμα και στον άκρως ευαίσθητο χώρο της Παιδείας!

Ξεχνά όμως το Υπουργείο ότι καθημερινά αποκλείονται από την τηλε-«εκπαίδευση» χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που κατά κανόνα προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, από περιοχές της χώρας μας ακριτικές, νησιωτικές, φτωχές, από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Έτσι, αντί να εργαστεί το Υπουργείο με ένα μόνο στόχο, το  ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, το συντομότερο δυνατό, στέλνει εγκυκλίους για τηλε-διαγωνίσματα, τηλε-απουσίες και τηλε-ύλη, ως επίφαση κανονικότητας, και κατεβάζει και ψηφίζει  νομοσχέδια, όπως αυτό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που αποδομούν τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της  Παιδείας. Αυτά εν μέσω καραντίνας, με την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα αδρανοποιημένη.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Επειδή ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια,

Δεν θα κουραστούμε να δηλώνουμε ότι.

•Τα σχολεία είναι ο μοναδικός χώρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται, μορφώνονται.

•Η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση, δεν μορφώνει. Αντίθετα: απομονώνει, ακυρώνει την δυνατότητα ολόπλευρης γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών μας .

 Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας:

•Ανοιχτά - Ασφαλή σχολεία.

•15μελή τμήματα και διορισμούς Εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Και θα εκφράσουμε αυτές τις θέσεις μας την Τρίτη 22/12/2020 και ώρα 13.30 στην πλατεία Γεωργίου.

 

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις