Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο νοσοκομείο του Ρίου τρεις τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων- Ασυμπτωματικά και τα 4 κρούσματα στη δομή

Στο νοσοκομείο του Ρίου τρεις τρόφιμοι τ...

Οι ενέργειες για τη διαχείριση της κατάστασης

Συναγερμός σήμανε χθες στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων στη δομή. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο και τρεις τροφίμους. Οι τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως αναφέρει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διαχείριση της κατάστασης, μετέβη σήμερα στο Άσυλο Ανιάτων κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  για τη διενέργεια μοριακών τεστ στους τρόφιμους και στο προσωπικό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επιπρόσθετα στη δομή μετέβησαν ο Καθηγητής - Λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός  καθώς και η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας  Αγγελική Κανελλοπούλου, προκειμένου να εκτιμηθεί επί τόπου η κατάσταση και να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης.

"Είναι μέλημά μας να παρεμβαίνουμε άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, γι αυτό κάναμε αυτές τις ενέργειες και παρακολουθώ στενά το θέμα, σε συνεχή επαφή και με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων", αναφέρει ο κ. Καρβέλης, ο οποίος είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του Ασύλου Γωγώ Καραλή.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ασύλου κ. Καραλή σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τεστ στο προσωπικό και τους τροφίμους. Συνολικά στη δομή φιλοξενούνται 110 τρόφιμοι και εργάζονται 70 άτομα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης τονίζει ότι η δομή ξεκίνησε τα τεστ από τις 5 Αυγούστου, εξαντλώντας ό,τι προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τεστ διενεργούνται κάθε εβδομάδα. Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν τα κρούσματα και με τα τέσσερα να είναι ασυμπτωματικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις