Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ο Πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας μιλάει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική επέμβαση

Ο Πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας ...

Η ρινοπλαστική επέμβαση πραγματοποιείται για αισθητικούς λόγους, ή για λόγους υγείας

Ρινοπλαστική – Διάφραγμα πλαστική μύτης

Η μύτη ενός ανθρώπου καθορίζει τη βασική εικόνα του προσώπου. Είναι μια ανατομική κατασκευή που αποτελείται από δέρμα, χόνδρους και οστά. Μέσα στη μύτη υπάρχει στη μέση το ρινικό διάφραγμα που είναι χόνδρος και χωρίζει τη μύτη στα δύο ρουθούνια. Αυτή λοιπόν η ανατομική κατασκευή μπορεί να παρουσιάσει συγγενώς ή μετά από ατύχημα διάφορες αισθητικές και λειτουργικές δυσμορφίες. Τέτοιες είναι η καμπούρα (ήβος) στη ράχη της μύτης, η γαμψή και κυρτή μύτη, η μακριά μύτη, η χοντρή μύτη, η μύτη μετά από ατύχημα, η στραβή μύτη κ.λπ. Το ρινικό διάφραγμα πολλές φορές συμμετέχει στη δυσμορφία της μύτης και είναι ένα στραβό πράγμα που εμποδίζει τη λειτουργία της αναπνοής λόγω εμποδίου στη ροή του αέρα. Όταν υπάρχει στραβό διάφραγμα συνυπάρχει και υπερτροφία της μίας ρινικής κόγχης συνήθως.

Σήμερα, στις περισσότερες περιπτώσεις ρινοπλαστικής διορθώνουμε και το διάφραγμα, οπότε μιλάμε για λειτουργική ρινοπλαστική.

Ρινοπλαστική επέμβαση και ανάρρωση

Η επέμβαση της πλαστικής μύτης γίνεται με γενική αναισθησία. Αρχίζουμε την ρινοπλαστική με τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος και ολοκληρώνουμε την επέμβαση με την αισθητική βελτίωση κάνοντας ό,τι απαιτείται. Ο σχεδιασμός της ρινοπλαστικής γίνεται στο ιατρείο και μαζί με τον υποψήφιο καταλήγουμε στο πλάνο που θα εφαρμόσουμε στο χειρουργείο.

Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούμε ένα ταμπόν σε κάθε ρουθούνι και ένα εξωτερικό πλαστικό νάρθηκα. Τα ταμπόν τα αφαιρούμε μετά από 24-36 ώρες και τον εξωτερικό νάρθηκα μετά από μια εβδομάδα. Η ανάρρωση της ρινοπλαστικής περιλαμβάνει το άμεσο στάδιο και το απώτερο.

Η άμεση ανάρρωση είναι 7 ημέρες και περιλαμβάνει πρήξιμο στα μάτια αλλά όχι πόνο. Η απώτερη ανάρρωση είναι σταδιακή και πρέπει να ξέρετε ότι μετά την αφαίρεση του νάρθηκα ο χειρουργημένος μπορεί να επιστρέψει στην εργασία.

Δείτε παράδειγμα ρινοπλαστικής από το photo gallery του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Μάθετε περισσότερα για τη ρινοπλαστική εδώ

info

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD

Πλαστικός χειρουργός

Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA

Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

kapositas.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being