Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Τhurios Patras: Έρχεται με δημιουργική κουζίνα και πρωτοποριακό «καπνιστήριο»!

Τhurios Patras: Έρχεται με δημιουργική κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

To νέο- και ήδη πολυσυζητημένο- γευστικό στέκι της Τριών Ναυάρχων από τους Κώστα Τρίγγο, Δημήτρη Μαρδάκη & Γιώργο Μανιάτη

«New entry» στη γνώριμη, γραφική γωνία Τριών Ναυάρχων και Ρήγα Φεραίου, στο αστικό, διατηρητέο οίκημα με τη vintage χάρη, όπου συναντιούνται οι πεζόδρομοι και αγναντεύει τις νεραντζιές, τον Άγιο Ανδρέα και τον Πατραϊκό. Από αυτό το Σαββατοκύριακο καλούμαστε να απολαύσουμε εκεί τις γευστικές προτάσεις του «Τhurios», ενός νέου, πολλά υποσχόμενου εστιατορίου που θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Εμπνευστές του, ο πατρινός επιχειρηματίας της εστίασης Κώστας Τρίγγος και οι γνωστοί σεφ Δημήτρης Μαρδάκης & Γιώργος Μανιάτης, οι οποίοι καθιερώθηκαν μέσα από γνωστά αθηναϊκά στέκια όπως τα Zurbaran, Malconi’s, Balthazar, τα Cavo Tagoo & Rehab της Μυκόνου, αλλά και τα Grecotel. Μαζί, οραματίστηκαν έναν φιλόξενο και προσιτό χώρο, που θα μπορεί να εντάξει εύκολα ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Όχι τόσο σαν επίσημη έξοδο της Παρασκευής και του Σαββάτου, αλλά σαν όμορφη, ανάλαφρη συνήθεια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό, μετά τη δουλειά και τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Το ντεμπούτο του «Thurios» που βέβαια πήρε το όνομά του – λόγω τοποθεσίας- από τον ιστορικό, πατριωτικό ύμνο του Ρήγα Φεραίου, θα γίνει αρχικά στη σάλα του ισογείου και τα εξωτερικά τραπέζια στην πλατεία, ώστε αργότερα να λειτουργήσει και ο επάνω όροφος.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μαρδάκης, «δεν ετοιμάσαμε έναν χώρο «κυριλέ» και δυσπρόσιτο, ούτε μας αφορά η «γκουρμέ» ταμπέλα. Η όλη λογική μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πιο χαλαρό και ευέλικτο προορισμό για όλο τον κόσμο. Θα προσφέρουμε από νωρίς το μεσημέρι brunch και απλά, αγαπημένα πιάτα όπως σνίτσελ και burgers, τα οποία όμως θα βασίζονται στην υψηλή ποιότητα των υλικών και στις σύγχρονες τεχνικές της μαγειρικής. Θα δώσουμε έμφαση στη γεύση αλλά και στη γνησιότητα. Όλα εδώ θα είναι «αληθινά», τίποτα προκατασκευασμένο. Εδώ  ο κόσμος θα μπορεί να πιει το απόγευμα τον καφέ και το ποτό του, πριν περάσουμε στο πιο «ενισχυμένο» βραδινό μενού, το οποίο θα βασίζεται κατά 80% στη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα. Θα δοκιμάσετε εξαιρετικά πιάτα, βασισμένα σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα με κάποιες οικουμενικές εκπλήξεις ασιατικών και ισπανικών επιρροών. Αυτό που θεωρώ πραγματικά ξεχωριστό για τα δεδομένα της πόλης, θα είναι το Monolith - Καπνιστήριο, όπου θα καπνίζονται κορυφαία κρέατα στο είδος τους».

 

Thurios

Ρήγα Φεραίου 181, Πάτρα

Τ: 261 181 0989

FB: Thurios_patras

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life