Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο - ΒΙΝΤΕΟ

Στο μάτι του κυκλώνα η Δυτική Ελλάδα

Από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε η κακοκαιρία «Ιανός» και από το απόγευμα θα υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών στο νησί της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά σε αυτές τις περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση "ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας" έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη. Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας, συμπλήρωσε.

Σήμερα 17-9-2020, ενόψει των έκτακτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η Ε.Μ.Υ., έγινε σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο οποίο αποφασίστηκε να γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια του νησιού, από σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έως και αύριο Παρασκευή 18-9-2020 αργά τη νύχτα.

Ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων, για το ανωτέρω διάστημα κατά το οποίο περιμένουμε να εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει οι πολίτες να ασφαλίσουν τα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τον εξοπλισμό τον οποίο έχουν στον εξωτερικό χώρο τον επιχειρήσεών τους.

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές.

 
Παρακαλούνται δε, όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Επίσης όλοι οι λουόμενοι που πιθανόν βρίσκονται σε παραλίες κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να απομακρυνθούν άμεσα.
Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης .

Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα .

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα και θα είναι σε επαφή με όλες τις Υπηρεσίες αντιμετώπισης των φαινομένων.

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695022199 ( 199)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 22100 ( 100)
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις