Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: Ο Πελετίδης συνεχίζει να παραβιάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: Ο Πελετίδης συν...

Για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου - Αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει τις σύννομες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, θα συρθεί στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας Αλέκος Χρυσανθακόπουλος με νεότερη ανακοίνωση του σχετικά με το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, θυμίζει ως εισηγητής της πλειοψηφούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαρτίου 2020, προ 6 μηνών ότι ελήφθη με ψήφους 25 υπέρ (50+1%) έναντι 19 και η απόφαση ήταν η κάτωθι.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4/3/2020

Επειδή πιστεύουμε ότι το νερό είναι σπάνιο και πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, οι Δήμοι Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, οφείλουν να συμμετέχουν οπωσδήποτε στην Διαχείριση και Λειτουργία του Φορέα του Φράγματος Αστερίου (Πείρου-Παραπείρου), για να εγγυηθούν τον Αυτοδιοικητικό και Δημόσιο χαρακτήρα του και να αποτρέψουν στο μέλλον μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του.

Αποφασίζουμε :

1)            Ο Δήμος Πατρέων να γίνει συμμέτοχος στον υπό σύσταση Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας και να συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο,  ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άφθονο, ποιοτικά καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους Δημότες. Στον  φορέα να μην συμμετέχει ιδιώτης!

2)            Η απόλυτη πλειοψηφία του φορέα, άνω του 51% να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση Ά βαθμού.  Τα δε ποσοστά κάθε Δήμου να προσδιοριστούν με κοινή διαβούλευση των τριών Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαϊας.

3)            Ο Δήμος Πατρέων δεσμεύεται να συνεργαστεί μαζί με τους Δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαϊας, εναρμονιζόμενος μαζί τους για κοινή στάση, σύμφωνα με την περιγραφόμενη απόφαση,  έναντι των προτάσεων του υπουργείου. 

4)            Ο Φορέας  να ιδρυθεί με όποια νομική μορφή κριθεί από κοινού περισσότερο συμφέρουσα, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κράτους.  

5)            Επισημαίνουμε πως η συμμετοχή στον ιδρυόμενο Φορέα, τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  όσο  και του Κράτους είναι  απαραίτητη  για την βιωσιμότητα του. Το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για την κάλυψη του κόστους συντήρησης και των τεχνικών παρεμβάσεων μεγάλου οικονομικού ύψους.

6)            Συστήνεται πλατιά επιτροπή με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων και τον Δήμαρχο, για να διαβουλευτεί και να συναντηθεί από κοινού με τους δύο όμορους Δημάρχους,  με τον αρμόδιο υπουργό, τον Περιφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για το συγκεκριμένο θέμα.

7)            Η απόφαση μας για την ίδρυση Διαδημοτικού Φορέα λαμβάνεται σήμερα  4/3/2020 και δεσμεύει τον Δήμο στο σύνολο του, να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

8)            Κρίνεται εντελώς ανεδαφική, αδιέξοδη και λαθεμένη η άποψη περί ίδρυσης κρατικού φορέα διαχείρισης του φράγματος, καθώς ελλοχεύει κινδύνους,  να χαθεί από την Δημοτική εξουσία, που είναι ο ασφαλέστερος κοινωνικός φορέας υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και να περάσει σε ιδιώτες. 

9)            Η απόφαση να διανεμηθεί από το γραφείο τύπου του Δήμου προς όλα τα μέσα ενημέρωσης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Να δημοσιευτεί μάλιστα ως δημόσια καταχώριση, για να ενημερωθεί στο σύνολό του ο πατραϊκός λαός.

10)          Η απόφαση να σταλεί προς τον υπουργό Υποδομών, που είναι αρμόδιος να συστήσει τον Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας, ως αίτημα για συνάντηση με την πλατιά επιτροπή των τριών Δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πατραϊκέ λαέ Προσοχή, επισημαίνει ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Αντί αυτών που υποχρεούται να εφαρμόσει η δημοτική αρχή,  ο κ. Πελετίδης συνεχίζει να παραβιάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ψευδόμενος ότι ζητήσαμε ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας και ζητάει ακόμη θεωρητικά κρατικό φορέα διαχείρισης, ενώ ξέρει πως αυτό το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κινδυνεύουμε να μπει ως διαχειριστής  ιδιώτης κερδοσκόπος! Και τι επιδιώκει ο κ Πελετίδης ; Να παραμείνει ο εργολάβος που φτιάχνει τα δίκτυα διανομής με χωριστή εργολαβία, ως επιχορηγούμενος συντηρητής για 5 χρόνια! Ζήτω το κεφάλαιο φαρισαίε υποκριτή!

Παίρνει σήμερα το νερό από την Βαλμαντούρα και αδιαφορεί για τον κύριο όγκο νερού από το φράγμα Αστερίου που ελλείψει φορέα διαχείρισης θα δοθεί στον όμιλο της  Τράπεζας Πειραιώς καθώς μέσω ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα απορροφά τουλάχιστον 5-6 εκ κυβικά νερού ετησίως! Μπράβο Πελετίδη καπιταλιστή! Δηλαδή ο διαδημοτικός φορέας διαχείρισης που ο ίδιος ο κ Πελετίδης αρνείται να συσταθεί, θα χάνει ετησίως εκατομμύρια ευρώ εισπράξεις από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, επειδή αυτός έχει κλείσει μυστικές συμφωνίες! Υπόψιν με τα χρήματα αυτά συν την επιχορήγηση συντήρησης που διεκδικούμε, το φράγμα θα είναι βιώσιμο και με οικονομικά πλεονάσματα.

Για να βάλουμε τέλος στις αθλιότητες του Πελετίδη και του ομίλου άδηλων επιχειρηματικών συμφερόντων ΚΚΕ ΑΕ υπενθυμίζουμε, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε μια μέρα προτού ψηφιστεί διάταξη νόμου όπου εφεξής : «απαιτείται  για την συμμετοχή του Δήμου σε υπό σύσταση φορέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου». Τις 4/3/2020 ίσχυε και αυτό έχει αναμφισβήτητη νομική βάση, ότι αρκεί μόνο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Άρα δεν μπορεί να βάλει βέτο ο κ. Πελετίδης, που αν συνεχίσει έτσι να μην εφαρμόζει τις σύννομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συρθεί στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις