Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Όταν οι «λωτοφάγοι» (?) νομίζουν ότι απευθύνονται σε «χρυσόψαρα»!

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Όταν οι «λωτοφάγοι» (?) ν...

Ανακοίνωση - απάντηση στη δημοτική αρχή της Πάτρας

Στην ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας στην χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφορικά με τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αναφέρεται:

«Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Πατρέων, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Είναι γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομική και κοινωνική κρίση, το ότι έβαλε τέλος στα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και την μείωση της ανεργίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε άμεσα σε μέτρα βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων όπως ήταν η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που οι εργαζόμενοι ήταν απροστάτευτοι.

Αλλά ακόμα και σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής της προχώρησε σε αλλαγές στο περιεχόμενο και στη διάρκεια των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από πεντάμηνο σε οκτάμηνο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με την επέκταση του χρόνου απασχόλησης έδωσε τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων των προγραμμάτων αυτών να καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.

Είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, όσον αφορά τους εργαζόμενους που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας, ότι ο Δήμαρχος Πατρέων κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχεται με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, δύναται να συνάψει δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς αυτούς αντί να εναποθέτει ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην προκήρυξη και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου διαγωνισμού πρόσληψής  μόνιμου προσωπικού των τελευταίων  ετών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (3Κ/2018), θωρακίζοντας τους Δήμους για το έργο της καθαριότητας. Παράλληλα, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έβαλε ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανέτρεψε μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρίας» χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων. Μια ευκαιρία που δυστυχώς η δημοτική αρχή έχασε για την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης και δεν κατάφερε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας σε αυτή.

Προχώρησε στην προκήρυξη 118 θέσεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και της γεωγραφικής τους θέσης.

 

Προχώρησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της προκήρυξης των περίπου 3000 θέσεων μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Όλες αυτές οι προσλήψεις έγιναν εφικτές διότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την επαναφορά του κανόνα 1/1 – μία πρόσληψη για και κάθε αποχώρηση καταργώντας τον κανόνα 1/5 που είχε επιβληθεί από τους Θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όλα αυτά έγιναν εφικτά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σκοπό ακόμα και μέσα σε ένα πλαίσιο σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής να στηρίξει ουσιαστικά τους εργαζομένους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βάζοντας ένα φρένο στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και επαναφέροντας εργασιακά κεκτημένα που είχαν χαθεί την περίοδο της κρίσης. Αυτά όμως φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα για όποιον ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Τώρα όμως που με πρόσχημα την υγειονομική κρίση και την οικονομική κρίση που ακολουθεί, σε μια ανακοίνωση 330 λέξεων η δημοτική αρχή ένιωσε την ανάγκη να αφιερώσει όλες και όλες 2 λέξεις, και αυτές στη λογική του «όλοι ίδιοι είναι» στην ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ και τον εργασιακό μεσαίωνα που επαναφέρει. Αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας για το ποιος παλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στην πράξη και όχι στα λόγια, σε μια καθημερινότητα που τείνει να γίνει εφιάλτης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και μικροεπαγγελματίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις