Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψήνονται χωρίς νερό Ρίο, Παραλία, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα - Δεν είχαμε βροχοπτώσεις, δεν πήγαμε και διακοπές...

Ψήνονται χωρίς νερό Ρίο, Παραλία, Μ...

Παράπονα από περιοχές πρώην Καποδιστριακών Δήμων

Χωρίς νερό εν μέσω θέρους και δη εν μέσω καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, μένουν περιοχές της Πάτρας, όπως καταγγέλουν αναγνώστες του thebest.gr. Σαραβάλι, Θέα, Ρίο είναι μερικές από αυτές. Κάτοικος Σαραβαλίου, στην περιοχή Μπάκαρι  αναφέρει στο thebest.gr πως "εδώ και πάνω από 10 μέρες τώρα η ΔΕΥΑΠ μας κόβει κάθε μέρα το νερό από τις 18:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για πόσιμο νερό και πρώτη ανάγκη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ΔΕΥΑΠ με ενημέρωσαν ότι αυτό γίνεται για "ορθολογική χρήση" του νερού της περιοχής χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση σε εμάς νωρίτερα. Ποια η "ορθολογική χρήση" του νερού όταν κόβεται τόσες πολλές ώρες σε μια συγκεκριμένη περιοχή σε σπίτια με μικρά παιδιά; Θα υπάρχει αποζημίωση από την υπηρεσία και πίστωση χρημάτων από τα δημοτικά τέλη λόγω μη παροχής υπηρεσιών τόσες μέρες;" 

Μεγάλο πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν και κάτοικοι της Θέας Πατρών. Όπως αναφέρουν στο thebest τις τελευταίες 2 – 3 εβδομάδες κάθε δεύτερη ημέρα, κόβεται σχεδόν για όλο το 24ωρο το νερό με αποτέλεσμα να μην έχουν πόσιμο νερό όσοι διαθέτουν φίλτρα νερού στη βρύση (όσοι έχουν ντεπόζιτο δεν είναι για να φιλτραριστεί) και επιπλέον δεν μπορούν να ποτίσουν τα φυτά και τα χωράφια τους.Όπως αναφέρουν δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση αν πρόκειται για βλάβη στη δεξαμενή, αν γίνονται εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ή τι άλλο μπορεί να συμβαίνει.«Κάθε καλοκαίρι έχουμε διακοπές νερού, αλλά φέτος έχει παραγίνει» τονίζουν οι κάτοικοι. Επίσης  ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και από την περιοχή του Ρίου. Όπως αναφέρεται η υδροδότηση σήμερα στο Ρίο  αποκαταστάθηκε στις 11.30 το πρωί.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει πως το πρόβλημα αφορά τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδας και Βραχνεΐκων και έγκειται στην υπερκατανάλωση που παρατηρείται με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το νερό. Υποστηρίζει ωστόσο ότι η ΔΕΥΑΠ έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες και ευελπιστεί από αύριο, μεθαύριο να βελτιωθεί η κατάσταση.

"Οι διακοπές αυτές δεν είναι προγραμματισμένες  από τη ΔΕΥΑΠ. Είναι λόγω της έλλειψης νερού με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγωγοί μεταφοράς να το μεταφέρουν αλλά και οι δεξαμενές να ικανοποιήσουν. Έχει να κάνει με την υπερκατανάλωση που καταγράφεται από μας  και με τη γεωγραφία της περιοχής και κάποια σημεία δεν έχουν νερό. Εμείς δίνουμε όλες τις ποσότητες νερού που έχουμε, απλά αυτές είναι οι ποσότητες που υπάρχουν. Πιστεύουμε από αύριο μεθαύριο να ισορροπήσουν αυτές οι περιοχές μετά τις ενέργειες που κάναμε. Οι ποσότητες κατανάλωσης νερού είναι πρωτόγνωρες για τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον που εγώ βρίσκομαι στη ΔΕΥΑΠ. Ο κεντρικός ιστός της πόλης δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας φέτος έχουν παραμείνει στην πόλη δεν έχουν μετακινηθει όπως άλλες χρονιές στα χωριά τους ή δεν έχουν πάει διακοπές με αποτέλεσμα να καταγράφονται ποσότητες κατανάλωσης που δεν είχαν καταγραφεί τα προηγούμενα 6 χρόνια που είμαι στη ΔΕΥΑΠ.

Προ ημερών η ΔΕΥΑΠ είχε εκδόσει ανακοίνωση για την ορθολογική διαχείριση του νερού σε Ρίο, Βραχνέικα, Μεσσάτιδα, Παραλία

 Από την ΔΕΥΑΠ, γίνονται γνωστά τα εξής, σε ό,τι αφορά την επάρκεια νερού στον Δήμο: Μετά από έναν χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις  και χιονοπτώσεις αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι, με περιορισμένα αποθέματα νερού.

Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την διασφάλιση της υδροδότησης όλων των νοικοκυριών. Σε αυτή την προσπάθεια όμως η συμβολή και των καταναλωτών είναι καθοριστική.

Θα πρέπει να συμβάλουν με την ορθολογική χρήση νερού και την εξοικονόμηση του.

Θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων και κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.

Ειδικά τις ώρες αιχμής θα πρέπει να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσσάτιδας, Ρίου, Βραχνεΐκων και Παραλίας, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ορθολογική χρήση του νερού.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις