Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγέλλουν ότι έπεσε ανεμιστήρας οροφής και τραυμάτισε εργαζόμενη στο Κωνσταντοπούλειο

Καταγγέλλουν ότι έπεσε ανεμιστήρας οροφή...

Ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου της Αχαΐας

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Κωνσταντοπούλειο της Πάτρας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου της Αχαΐας.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, το ατύχημα συνέβη όταν ένας ανεμιστήρας οροφής έφυγε από το ταβάνι και τραυμάτισε σοβαρά μια εργαζόμενη στο σαγόνι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών όταν ένας εν λειτουργία ανεμιστήρας οροφής εκσφενδονίστηκε από το ταβάνι τραυματίζοντας πολύ σοβαρά μία συναδέλφισσα στο σαγόνι, λίγα εκατοστά μάλιστα από την καρωτίδα της!

Οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια δυστυχώς γίνονται πολλές φορές θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς τους και της έλλειψης μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους εργασίας-καρμανιόλες.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και όλους τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστώσουν αν και εφόσον τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων συναδέλφων αλλά και των τροφίμων ηλικιωμένων του γηροκομείου.

Καταγγέλλουμε στον πατραϊκό λαό τις συνθήκες γαλέρας που αναγκάζονται να δουλεύουν οι συνάδελφοι και στο εν λόγω γηροκομείο. Με εξαντλητικά ωράρια λόγω έλλειψης προσωπικού, «τρέχοντας και δεν φτάνοντας» έχοντας πολλαπλές αρμοδιότητες και πόστα, με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς τους και όλα αυτά έχοντας ήδη υποστεί μειώσεις μισθών.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα έχουμε μόνο μία επιλογή - την συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο. Για να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας, να δημιουργήσουμε πραγματική ασπίδα προστασίας τόσο για τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας όσο και για τα Εργατικά και Ασφαλιστικά μας Δικαιώματα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συναδέλφισσα που τραυματίστηκε και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις