Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε λειτουργία η "Μέριμνα" παρά την απόφαση για λουκέτο - Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο

Σε λειτουργία η "Μέριμνα" παρά...

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση για διακοπή λειτουργίας του ιδρύματος

Μετά την ανακοίνωση της Προέδρου του Θεραπευτικού κέντρου Μέριμνα της Πάτρας Γεωργίας Κοκκίνου για λουκέτο στο θεραπευτικό κέντρο «Μέριμνα», καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για την τριπλή αποτυχημένη προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου να συνεδριάσει και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την επιβίωσή του, χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το θέμα υπήρξαν εντάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κέντρο έμεινε ανοικτό με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των εργαζόμενων, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια διευθύντριά του, Λαμπρινή Κωλέτση.

Οι κόντρες στα διοικητικά της "Μέριμνας" με φόντο τον εσωτερικό κανονισμό ήταν η αφορμή για την εξέλιξη στην "Μέριμνα", ενώ χθες ανακοίνωση σχετικά εξέδωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, με την οποία ζητά από τα μέλη του Δήμου που συμμετέχουν στα όργανα της διοίκησης, "να παρακολουθούν το έργο του Κέντρου και την λήψη των αποφάσεων μέσω των δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών". 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, εκπρόσωποι των γονέων και εργαζόμενοι έκαναν ενημέρωση στο Σώμα για τα τεκταινόμενα στο Ίδρυμα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπου ανέβηκαν οι τόνοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σύμφωνα με την οποία τα τρία μέλη που τοποθετεί ο Δήμος στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μέριμνα» θα φέρουν στο Σώμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκθεση στην οποία θα περιγράφουν πλήρως τι συμβαίνει στο Ίδρυμα ώστε να γίνει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση. 

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου αναφέρεται:

«Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!
Με αφορμή όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν αυτήν την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και την επίθεση στο μέλος της παράταξής μας, Θόδωρο Ξυλιά, καταγγέλουμε την Δημοτική Αρχή ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, εκμεταλλευόμενη τις αγωνίες τους, βάζοντας τεχνηέντως και με υπόγειο τρόπο διάταξη για την πληρωμή τους, μαζί με άλλα κρίσιμα θέματα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Η Δημοτική Αρχή προσποιείται ότι κόπτεται για τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, αλλά επί της ουσίας επιχειρεί προβοκατόρικα και ύπουλα να εκβιάσει την Αντιπολίτευση να ψηφίσει και όλα τα άλλα θέματα που θέλει να περάσει.
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!
Πρόκειται στην ουσία για εκβιασμούς και εκμετάλλευση εργαζομένων για κομματικά οφέλη, καταστάσεις που θυμίζουν άλλους καιρούς, άλλα καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες!
Επιτέλους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας δεν είναι Σοβιετία!
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!”.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις