Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξομειώσεις στην φοιτητική στέγη στην Πάτρα λόγω κορωνοϊού

Αυξομειώσεις στην φοιτητική στέγη στην Π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πολλοί παράγοντες θα επηρεάσουν το κόστος ενοικίου

Ρευστή χαρακτηρίζουν οι μεσίτες της Πάτρας, την κατάσταση στην αγορά των ενοικίων της αχαϊκής πρωτεύουσας. Δειλά δειλά ξεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής οικίας με γονείς και μελλοντικούς φοιτητές να διαπιστώνουν αυξομειώσεις στις τιμές συγκριτικά με την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα και με τους μεσίτες ολα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα προκύψει με την ανακοίνωση των βάσεων, συναρτήσει των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. 

Υπο νέες συνθήκες αναμένεται να είναι φέτος η αναζήτηση σπιτιού για τους φοιτητές, λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνα η πανδημία προσφέρει περισσότερα διαθέσιμα σπίτια, καθώς η βραχυχρόνια μίσθωση, που αποτελούσε «αγκάθι» τα προηγούμενα χρόνια, υποχωρεί λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης. Ακόμη και η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων για τους φοιτητές, απειλεί την φοιτητική εστία και τα ενοίκια.

Η διάθεσιμότητα σε σπίτια που δεν θα απορροφήσει η αγορά των airbnb δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μικρότερο κόστος ενοικίου. Ωστόσο ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς εκτιμάται πως θα επηρρεάσει προς τα κάτω τις τιμές και σε πολλές περιπτώσεις θα τις κάνει συζητήσιμες, μέχρι να προκύψει το τελικό κόστος ενοικίου.

Ο πατρινος μεσίτης και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Περιουσίας (FIABCI) Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος εξηγεί.

Τι επηρρεάζει τα φοιτητικά ενοίκια

Στην Πάτρα όπου αποτελεί διαχρονικά φοιτητική πόλη, οι τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρες και δυάρια το 2019 σε σχέση με το 2018, είχαν καταγράψει αυξομειώσεις ενώ τη φετινή χρονιά οι τιμές εκτιμάται οτι σε κάποιες περιπτώσεις θα κινηθούν ανοδικά, σε συνάρτηση με τις παροχές με φόντο τον κορωνοϊό.

Το τοπίο αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρο όταν εκδηλωθεί το κυρίως κύμα ενδιαφέροντος μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Ωστόσο ακόμη και τότε, τα όποια περιοριστικά μέτρα προκύψουν λόγω του κορωνοϊού, εκτιμάται οτι θα επηρεάσουν καίρια την ενοικίαση ακινήτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις