Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρήνος στη Βάρδα για τον 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Μάλκα που σκοτώθηκε στην Πατρών-Πύργου

Θρήνος στη Βάρδα για τον 16χρονο μαθητή ...

Συγκλονισμένη η Λυκειάρχης του ΓΕΛ Βάρδας Κανέλλα Καλλίτση μαθαίνοντας το δυσάρεστο νέο δήλωσε πως ο Αλέξανδρος ήταν ο ορισμός της χαράς της ζωής

Θρήνος στην περιοχή της Βάρδας και της Μανωλάδας μετά το τραγικό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Μάλκα. Συγκλονισμένη είναι η λυκειάρχης του Γενικού λυκείου της Βάρδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έφυγε η χαρά της ζωής».

Ο 16χρονος Αλέξανδρος έκανε όνειρα γι’ αυτό το περίεργο καλοκαίρι, ετοιμαζόταν για την νέα σχολική χρονιά καθώς θα φοιτούσε στη Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Βάρδας, ωστόσο ο χάρος του είχε στήσει καρτέρι στην διασταύρωση της Βάρδας στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου.

Η Λυκειάρχης του ΓΕΛ Βάρδας, Κανέλλα Καλλίτση μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» εξέφρασε την οδύνη της και δήλωσε συγκλονισμένη από το δυσάρεστο νέο.

«Ο Αλέξανδρος με μια φράση ήταν ο ορισμός της χαράς της ζωής. Πάντα χαμογελαστός, πολύ καλός μαθητής, αξιαγάπητος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του Λυκείου μας, ήταν πάντα με μια μπάλα στο χέρι, παιδί που του άρεσε ο αθλητισμός…Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Έφυγε η χαρά της ζωής…Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Οι γονείς του και ο μικρός του αδελφός είναι συγκλονισμένοι από την τραγική εξέλιξη του τροχαίου δυστυχήματος ενώ ο 65χρονος παππούς του που οδηγούσε το δίκυκλο και  υπέστη ακρωτηριασμό κάτω άκρου, δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής για τον θάνατο του λατρεμένου του εγγονού.

Συγκλονισμένη και η τοπική κοινωνία της Νεάπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας αφού ο 16χρονος Αλέξανδρος και η οικογένειά του ήταν γνωστοί στην περιοχή. Ο Αλέξανδρος Μάλκας είχε γεννηθεί στην Νεάπολη Βουπρασίας, ενώ οι γονείς του αλβανικής καταγωγής, είναι νοικοκυραίοι που ζουν περίπου 20 χρόνια στην περιοχή. Οικογένεια υπόδειγμα, αξιαγάπητη, με τον Αλέξανδρο να είναι το πιο χαμογελαστό παιδί του χωριού, όπως γράφει η Πατρίς.

Το τροχαίο συνέβη το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020 λίγο μετά τις 9.30 το πρωί. Ο 65χρονος με τον εγγονό του Αλέξανδρο κινούνταν από την Νεάπολη προς τη Βάρδα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του δικύκλου συγκρούεται με όχημα που κινείται στην ΕΟ Πατρών Πύργου που οδηγούσε επαγγελματίας από την Βάρδα. Ο οδηγός του ΙΧ δεν τραυματίστηκε. 

Εκείνο που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι αν τα φανάρια λειτουργούσαν. Κάποιοι λένε ότι δύο μέρες ήταν «νεκρά» ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι λόγω εργασιών της ΔΕΗ στην περιοχή δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες και ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την διακοπή. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν ενώ τονίζεται ότι πριν την έξοδο στην Εθνική Οδό υπάρχει STOP.

Στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν αμέσως οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οχήματα και η Ελληνική αστυνομία ενώ λίγη ώρα αργότερα έφθασαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία και μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας οδηγό και συνεπιβάτη. Λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών, οι τραυματίες διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Ο 16χρονος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διασωληνώθηκε, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Ο 65χρονος παππούς του υπέστη ακρωτηριασμό κάτω άκρου ενώ στο σημείο του δυστυχήματος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών βρήκαν κομμάτι οστού από το πόδι του παππού και το μετέφεραν στο ΚΥ Βάρδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις