Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησαν (επιτέλους) τέλη Ιουνίου οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Πάτρας!

Ξεκίνησαν (επιτέλους) τέλη Ιουνίου οι...

Τέσσερις μέρες πριν εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί

Τοποθετήθηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου ναυαγοσώστες στις παραλίες της Πάτρας. 

Τέσσερις μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας επανδρώθηκαν με ναυαγοσώστες οι παραλίες της Πάτρας, καθώς παρά τις διαμαρτυρίες, και από ναυαγοσώστες, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού πέρασε χωρίς ναυαγοσώστες σε Ρίο, Πλαζ Ακταίον, Άγιο Βασίλειο, Δάφνες,  Βραχνέικα, Καστελόκαμπο κ.λπ. 

Να σημειώσουμε ότι βάσει τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας οι Δήμοι είχαν περιθώριο να προσλάβουν και να τοποθετήσουν ναυαγοσώστες στις παραλίες τους, το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου. Φυσικά είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τη διαδικασία νωρίετερα, και μέσα στον Ιούνιο, αν το επιθυμούσαν.

Πλέον οι ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθείστα ίδια σημεία με πέρσι, δηλαδή:

Παραλία «Πλαζ», θέση Έξω Αγυιά.

Παραλία «Ακταίου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Δημορηγόπουλου.

Παραλία «Αγίου Βασιλείου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Άγιος Βασίλειος, Τέρμα οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παραλία «Δάφνες», στη θέση Αγυιά Πατρών, περιοχή Μποζαΐτικα (τέρμα οδού Νηρέως).

Παραλία «Βραχνέικα», Δ.Ε. Βραχνεΐκων, από οδό Μαραγγοπούλου έως οδό Ροδοπούλου

Παραλία «Καστελλόκαμπος», περιοχή Καστελλόκαμπος, Δήμου Πατρέων

Παραλία «Ρίου» μπροστά από το ξενοδοχείο PORTO RIO, Δ.Ε. Ρίου Δήμου Πατρέων (1 βάθρο)

Παραλία «Ψαθόπυργου» (1 βάθρο).

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται εκεί επτά ημέρες την εβδομάδα και σε ωράριο από 10:30 έως 17:30.

 Τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι κατά την παραμονή τους στην παραλία; 

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουν περάσει 3-4 ώρες μετά το φαγητό για να κολυμπήσει κάποιος στην θάλασσα. Επίσης απαγορεύεται αν κάποιος έχει καταναλώσει αλκόολ να εισέλθει στο νερό. Όλες οι παραλίες πλέον έχουν οριοθετηθεί έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι μέχρι που είναι ασφαλές να κολυμπούν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στις οργανωμένες παραλίες και ότι ο ναυαγοσώστης δεν είναι μόνο για να κάνει διασώσεις αλλά για να πληροφορεί και να προλαμβάνει τυχών περιστατικά.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να μην απομακρύνονται από την ακτή ( έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά στην περιοχή της Πλαζ όπου πολλοί νομίζοντας ότι έχουν τις δυνάμεις και τις ικανότητες του παρελθόντος κολυμπούν αμέριμνοι και απομακρύνονται πολλά μέτρα μακριά δυσκολεύοντας έτσι την δουλειά του Ναυαγοσώστη, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους ). Επίσης στην περιοχή του Ρίου οι λουόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν επικίνδυνα ρεύματα τα οποία αλλάζουν την διεύθυνσή τους απροειδοποίητα.

Θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι εάν δεν μπορούμε να βγούμε στην ακτή λόγω των ρευμάτων που υπάρχουν , ποτέ δεν κολυμπάμε κόντρα σε αυτά γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κουραστούμε και να κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη την έξοδό μας προς την ακτή. Ο χειρότερος εχθρός μας όταν νιώσουμε ότι κινδυνεύουμε είναι ο πανικός. Χωρίς να πανικοβληθούμε θα πρέπει φωνάξουμε για βοήθεια και μέχρι να μας προσεγγίσει ο Ναυαγοσώστης θα πρέπει να κολυμπάμε προς την φορά των ρευμάτων της θάλασσας κολυμπώντας πάντα προς την ακτή. Τέλος όποιος έχει ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του θα πρέπει να κολυμπάει μόνο σε ζεστές θάλασσες και να αποφεύγει τα κρύα νερά» λέει στο thebest.gr ο ναυαγοσώστης Κώστας Μπονέλης .

Φωτ. αρχείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις