Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τρένο σφύριξε από το Αίγιο, αλλά χρειάζονται επιπλέον δρομολόγια...

Το τρένο σφύριξε από το Αίγιο, αλλά χρει...

Τα μελανά σημεία και οι δυσκολίες

Μελανά σημεία και…δυσκολίες διαπιστώθηκαν στην έναρξη δρομολογίων του τρένου από το Αίγιο στην Αθήνα.

Από την περασμένη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, τα νέα δρομολόγια συνδέουν το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, μέσω του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, με την πρωτεύουσα, το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως πολλοί θα έπρεπε να περίμεναν το γεγονός αφού έτσι υπάρχει ένας ακόμα τρόπος για να φτάσει κάποιος στην Αθήνα όμως τα δρομολόγια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις περιπτώσεις και τις πτήσεις. Να σημειώσουμε πως το τρένο σφύριξε ξανά στο Αίγιο μετά από 10 χρόνια.

Τα δρομολόγια, οι στάσεις και ο χρόνος

Συνολικά θα πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο και από την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα:

Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αεροδρόμιο θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από το Αίγιο: 07:38, 12:38 και 17:38.

Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αθήνα-Πειραιάς θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από το Αίγιο: 09:57, 14:57 και 19:33.

Στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από τον Πειραιά: 04:38* (από Αθήνα), 09:17 και 14:17.

Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Κιάτο-Αίγιο θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από το Αεροδρόμιο: 06:49, 11:49 και 16:49.

Να σημειώσουμε ότι αφού το τελευταίο δρομολόγιο είναι στις 16:49, όσοι προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τις 15.30 θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο για να μετακινηθούν. Επίσης αν κάποιος θέλει να φτάσει νωρίς στο αεροδρόμιο για πρωινή πτήση, πάλι θα πρέπει να βρει άλλη λύση δεδομένου ότι το πρώτο δρομολόγιο από Αίγιο είναι στις 07:38. Τέτοια προβλήματα «ασυγχρονισμού» υπάρχουν και για όσους  θέλουν να βρίσκονται νωρίς το πρωί στην Αθήνα για κάποια δουλειά και το απόγευμα να επιστρέψουν με το τρένο.

Από το Αίγιο ως το Κιάτο οι στάσεις είναι : Ελίκη, Διακοπτό, Πλάτανος, Ακράτα, Λυγιά, Λυκοποριά, Ξυλόκαστρο, Κιάτο (εκεί το τρένο αλλάζει μηχανή).
Συνολικά από το Αίγιο μέχρι την Αθήνα υπάρχουν 20 στάσεις οπότε η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη.

Από το Αίγιο μέχρι την Αθήνα η διαδρομή χρονομετρήθηκε στις 2 ώρες και 17 λεπτά μέχρι 2 ώρες και 40 λεπτά (ανάλογα τις καθυστερήσεις στις στάσεις).

Επίσης, στη γραμμή δεν προβλέπεται τρένο – εξπρές που θα έκανε τη διαδρομή σε λιγότερο από το μισό χρόνο που κάνει τώρα. Επίσης, παρατηρείται και έλλειψη συντονισμού στις ανταποκρίσεις με άλλα ΜΜΜ.

Η… «άγνωστη» τοποθεσία του σταθμού! 

‘Ένα άλλο πρόβλημα, που εμφανίστηκε τις πρώτες μέρες, είναι το γεγονός ότι πολλοί δεν γνώριζαν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται ο σταθμός, ενώ σε πολλά σημεία, υπάρχει χωματόδρομοι που κάνουν την πρόσβαση ακόμα πιο δύσκολη. 

Η διαδρομή από κεντρικό σημείο του Αιγίου στο σταθμό του προαστιακού τρένου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις