Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο στον 8χρονο Χρήστο

Ηλεία: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο ...

Συγκλονίζει ο πατέρας του

Σε κλίμα οδύνης ειπώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γαστούνη το τελευταίο αντίο στον 8χρονο Χρήστο από τα Καβάσιλα Ηλείας, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από γενναία μάχη. Ο μικρός αγωνιστής, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου το 2012 στα Καβάσιλα και από το 2014, έδινε σκληρή  μάχη για την υγεία του, καθώς είχε διαγνωστεί με ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου. Πάλεψε με σθένος, με χαμόγελο υπομένοντας πολλά χειρουργεία και χημειοθεραπείες, ενώ νοσηλευόταν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα».Λόγια που συγκλονίζουν αλλά δείχνουν την δύναμη του αγγελουδιού, του 8χρονου Χρήστου από τα Καβάσιλα. «Ο Χρήστος ξύπνησε από το κώμα, μας μίλησε, μας χαμογέλασε και “βυθίστηκε” πάλι σε κώμα για να “φύγει” για πάντα από κοντά μας…». Είναι λόγια του πατέρα του Χρήστου με τον οποίο η «Πατρίς» επικοινώνησε την Παρασκευή.

Ο 37χρονος Πάνος Κωστόπουλος, ο πατέρας του μικρού αγωνιστή, με πνιγμένη φωνή αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του παιδιού και συγκλονίζει.

 

Στις 29 Μαΐου το απόγευμα ο Χρήστος μαζί με τον πατέρα του Πάνο Κωστόπουλο την 35χρονη μητέρα του Εριέττα και την 9,5 ετών αδελφή του Βανέσα βρισκόταν την πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή και έπαιζε μπάλα. Στιγμές μοναδικά ευχάριστες. Στιγμές απόλυτα οικογενειακές. Βέβαια ο άνισος αγώνας με την επάρατο συνεχιζόταν αλλά ο 8χρονος Χρήστος ήταν αγωνιστής και αντιμετώπιζε την κατάσταση πάντα με χαμόγελο. Αυτή η ευτυχισμένη στιγμή κράτησε όμως μόνο για δύο μέρες… Ο δυνατός πόνος στο κεφάλι τον λύγισε… Ο Χρήστος βρέθηκε στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

πηγή patrisnews.com

Με ένα μήνυμα στο facebook, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», αποχαιρέτισε τον Χρήστο από τα Καβάσιλα, που έχασε τη μάχη για τη ζωή του, σε ηλικία 8 ετών.  

Ο Χρήστος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων Αγία Σοφία.

Το μήνημα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη 

Κάθε φορά που σε συναντούσα έτρεχες στην αγκαλιά μου. Με υποδεχόσουν με το πιο φωτεινό σου χαμόγελο δείχνοντας μου την αγάπη σου. Καθόμασταν μαζί και μου ψιθύριζες στο αυτί τα μυστικά σου. Τι δώρο περιμένεις από τον Άη Βασίλη, ποιο παιχνίδι σου αρέσει περισσότερο, κάποιες φορές ακόμα και την τελευταία σου σκανταλιά.

Η δύναμή σου να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες με έναν τρόπο μοναδικό είχε διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους γιατρούς. Και οι στιγμές αυτές ήταν πολλές. Γιατί για 5 ολόκληρα χρόνια πάλεψες σαν αληθινός ήρωας. Κάθε φορά και ένα νέο εμπόδιο. Κάθε φορά και ένας νέος αγώνας.

«Εγώ δεν θα πεθάνω. Θα το νικήσω» μου είπες πριν από ένα μήνα όταν τα πράγματα ήταν πια πολύ δύσκολα. Και το πίστεψα γιατί στα μάτια μου ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Και ακόμα και αν έφυγες, είσαι νικητής για όλους μας: για τους γιατρούς σου, για τους νοσηλευτές, τους ανθρώπους του Ξενώνα και για τους ανθρώπους της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στο σπίτι σου στη Γαστούνη, όπου επέστρεφες όταν ένιωθες καλύτερα, όλοι μιλούν για το χιούμορ και το χαμόγελό σου. Στο δεύτερο σπίτι σου, στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, που πέρασες πέντε ολόκληρα χρόνια κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απουσία σου.

Γιατί στο βλέμμα σου είδαμε όλοι την ΕΛΠΙΔΑ. Ο αγώνας σου απέναντι σε έναν σκληρό εχθρό συμβολίζει για εμένα τον αγώνα κάθε παιδιού και κάθε οικογένειας απέναντι στον καρκίνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας δίδαξες το πιο σπουδαίο μάθημα: πως ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Αυτό έκανες μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκφράζω την αγάπη μου και την λύπη μου την μητέρα σου Έρη, που στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια ακούραστα στο πλευρό σου, χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσει, χωρίς ποτέ να ρωτήσει γιατί σε εμένα, χωρίς ποτέ να πει κουράστηκα. Κρατώ μέσα στην καρδιά μου το χαμόγελο και τη ζεστασιά της ψυχής της.

Στον πατέρα σου, τον Παναγιώτη, ο οποίος ήταν ο βράχος ολόκληρης της οικογένειας σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι .

Και στην αδελφούλα σου Βανέσσα που ξέρω πως πάντοτε θα σε έχει στην καρδιά της.

Αγαπημένε μου Χρήστο. Ήσουν μόλις 3 ετών όταν πρωτοαρρώστησες.

Σε κάθε μας συνάντηση σε ρωτούσα τι δώρο θέλεις να σου φέρω. Τώρα, που δεν είσαι πια κοντά μας να μου απαντήσεις, διάλεξα εγώ ένα δώρο για εσένα: μια παιδική χαρά κοντά στο σπίτι σου.

Μια παιδική χαρά για όλες τις ώρες που δεν πρόλαβες να παίξεις. Μια παιδική χαρά που πάντοτε θα συμβολίζει την χαρά των παιδιών και την ελπίδα τους για ζωή.

Να πας στο καλό φίλε μου. Παίρνεις μαζί σου ένα κομμάτι από την καρδιά μου. Θα είσαι για πάντα ο μικρός μου άγγελος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις