Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόσιαλος για τα 97 νέα κρούσματα: Χαλαρώσαμε παραπάνω από όσο έπρεπε

Μόσιαλος για τα 97 νέα κρούσματα: Χαλαρώ...

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει

97 νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση».

 Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που ονομάζω «το παράδοξο της πρόληψης», συνέχισε ο καθηγητής εξηγώντας πως τα μειωμένα κρούσματα κορωνοιού που κατέγραφε η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα μάλλον οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας να πάρει  από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα και να χαλαρώσει παραπάνω από όσο επιτρεπόταν δεδομένων των συνθηκών.

«Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, το έκανε όμως ένα σημαντικό ποσοστό» σχολίασε ο κ. Μόσιαλος,  υπογραμμίζοντας ότι ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας πχ την εφαρμογή μάσκας στα μέρη όπου αυτή απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπογράμμισε πως η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει, θέτοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα αυτό της Δανίας ή της Αυστρίας, όπου το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, προσθέτοντας πως κατά την εκτίμηση του θα πρέπει να αποφευχθούν ακόμη και τα τοπικά lockdown.

Παράλληλα σημείωσε ότι η στρατηγική θα πρέπει να εστιαστεί στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.  

«Δεν θα με ανησυχούσε αν είχαμε 50-70 κρούσματα σε νέους. Αν είχαμε τα ίδια κρούσματα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες και ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνώσεων, θα ανησυχούσα πολύ», εξήγησε ο κ. Μόσιαλος.  

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων, την επόμενη Δευτέρα, και την άφιξη τουριστών, ανέφερε ότι προφανώς και υπάρχει πιθανότητα να έρθει κάποιος με κορωνοϊό.

«Για να τελειώσουμε οριστικά με αυτό θα έπρεπε να συντονιστούν όλες οι χώρες και να επιβάλλουν καραντίνα 3-4 εβδομάδων. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Οπότε το ζήτημα είναι η διαχείριση του ρίσκου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις