Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανατροπή στην Τουρκία: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Υπ. Εσωτερικών

Ανατροπή στην Τουρκία: Δεν έγινε δεκτή η...

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, που αναφέρει ότι ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει τα καθήκοντά του.
«Ο αξιότιμος κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με το επιτυχές έργο του έχει κερδίσει την εκτίμηση του λαού μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ενώ εξαίρει το έργο του και κατά την περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού. «Με το επιτυχές έργο του εδώ και ένα μήνα δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας στη χώρα μας».

Σύμφωνα πάντα με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ότι η παραίτηση δεν είναι προσήκουσα τώρα.

«Η απόφαση ενός αξιωματούχου να παραιτηθεί είναι δική του, ωστόσο την τελική απόφαση την έχει ο αξιότιμος πρόεδρός μας. Δεν γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών μας, ο οποίος θα συνεχίσει τα καθήκοντά του», αναφέρεται.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, την παραίτησή του υπέβαλε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για 48 ώρες σε 31 επαρχίες της χώρας, χωρίς να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Υγείας και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες χάους που εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας ότι η εμπειρία του κανονικά θα έπρεπε να του είχε επιτρέψει να προβλέψει το συνωστισμό και τον πανικό που θα δημιουργούνταν έξω από τα καταστήματα. Αναφέρει πάντως ότι η απόφασή του έγινε με καλή πίστη και ότι ήταν ένα βήμα για να σταματήσει η επιδημία και η εξάπλωσή της ως ένα βαθμό το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις