Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η "παγίδα" που πρέπει να προσέξουν οι εργαζόμενοι για να μη χάσουν τα 800 ευρώ

Η "παγίδα" που πρέπει να προσέ...

Αφορά τους εργαζομένους σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις

Προσοχή στα «ψιλά γράμματα» πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα 800 ευρώ που έχουν οριστεί ως κρατική επιδότηση για την οικονομική ελάφρυνση τους, λόγω της αλλαγής της εργασιακής τους κατάστασης ελέω κορωνοϊού, δηλαδή αν η Επιχείρηση στην οποία εργάζονται έχει προχωρήσει σε αναστολή της σύμβασής τους. Πρόκειται για έναν σημαντικό όρο, που αφορά όσους εργαζόμενους σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις.

Για να δικαιούται κανείς το έκτακτο επίδομα, θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή όλες οι συμβάσεις που έχει με όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζεται, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. 

Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει πως εάν κάποιος έχει δύο part-time δουλειές, σε δύο διαφορετικές εταιρίες, θα πρέπει να ανασταλούν και οι δύο συμβάσεις του. Αν ανασταλεί η σύμβαση από τη μία Επιχείρηση, αλλά στην άλλη συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, τότε δεν δικαιούται το επίδομα. 

Αυτό ισχύει ακόμα και εάν η σύμβαση η οποία δεν αναστέλλεται και παραμένει σε ισχύ, αποφέρει στον εργαζόμενο ελάχιστα έσοδα σε σχέση με αυτήν η οποία ανεστάλη. Δηλαδή, ακόμα κι αν απασχολείται ως part time  και λαμβάνει 380-390 ευρώ (καθαρά) και απασχολείται σε άλλη Επιχείρηση για μια ώρα την ημέρα και λαμβάνει μισθό περίπου 100 ευρώ, αν συνεχίσει να εργάζεται στην δεύτερη Επιχείρηση τότε χάνει τα 800 ευρώ. 

Ανεξάρτητα με το πόσες θέσεις κατέχει κάποιος, δικαιούται το επίδομα μόνο μία φορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις